Варення з томатів з м’ятою на зиму: рецепт

Лариса Божко журналістка розділу Здоров'я
варенье из томатов

Jam of homemade organic tomatoes. Jam from tomatoes. Tomato sauce

Відомо багато рецептів варення із фруктів та ягід. Шеф Євген Клопотенко пропонує додати незвичайний рецепт – варення з томатів та м’яти.

Воно має напрочуд освіжаючий ефект, а намазувати його можна на круасани або брускетти до сніданку. Також варення з томатів та м’яти буде чудовим соусом до страв із м’яса та запечених овочів.

Як приготувати варення з томатів з м’ятою

На 700 г готового варення:

  • 1 кг томатів
  • 500 г цукру
  • 20 г листочків м’яти (приблизно 7-10 гілочок)
  1. Підготуйте томати. Помийте їх, обсушіть, розріжте на дві частини і виріжте плодоніжку. Поріжте томати великим кубиком. За бажанням, щоб отримати ніжнішу консистенцію варення, можете попередньо зняти шкірку з овочів. Зробіть хрестоподібні надрізи і опустіть їх у окріп. Через хвилину обережно зніміть шкірку та поріжте.
  2. Покладіть подрібнені томати в каструлю з товстим дном. Додайте|добавляйте| цукор, поставте його на середній вогонь і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть протягом 20 хвилин, періодично помішуючи. Коли з’являтиметься пінка, прибирайте її ложкою.
  3. Помийте 7-10 гілочок м’яти, обірвіть листочки і подрібніть ножем. За кілька хвилин до приготування додайте листя м’яти в каструлю з томатами і добре перемішайте.
  4. Розкладіть варення по стерилізованих банках і закрийте кришками. Залишіть їх охолоджуватися за кімнатної температури, потім переставте в прохолодне місце. Томатне варення можна зберігати до 1 року.

Якщо відкрили банку, поставте в холодильник та використовуйте за два тижні.

Джерело: Євген Клопотенко

Categories: Їжа Тіло