Вишневе варення з корицею: простий рецепт

Лариса Божко журналістка розділу Здоров'я
варення з вишні

Appetizing cherry stewed fruit in the glass bowl

Мабуть, немає людини, яка б не любила вишневе варення. Кожна господарка варить його по-своєму: хто за п’ять хвилин, хто з горішками замість кісточок, а спробуйте-но зварити вареннячко з корицею, пропонує шеф Євген Клопотенко.

Вишневе варення з корицею: рецепт

Інгредієнти:

  • 1 кг вишень
  • 600 г цукру
  • 2 палички кориці

Приготування:

  1. Помийте вишні та видаліть кісточки. Викладіть у каструлю із товстим дном та всипте цукор. Залиште постояти протягом 15 хвилин, щоб ягоди пустили сік.
  2. За 15 хвилин додайте у каструлю 2 палички кориці та поставте на середній вогонь. Коли вишні закиплять, зменште вогонь до мінімального та варіть 10 хвилин, періодично помішуючи.
  3. Стерилізуйте банки будь-яким способом. Розкладіть варення з вишні з корицею у банки та закрутіть кришками. Коли банки охолонуть, поставте їх у прохолодне місце.

Джерело: Євген Клопотенко

Categories: Їжа Тіло