Вишуканий торт Ферреро Роше: як приготувати в домашніх умовах

Оксана Жучок кулінарний експерт, редактор
Торт Ферреро роше

Розкішний торт Ферреро Роше – це не просто десерт, це справжній шедевр кондитерського мистецтва, який поєднує у собі розкішність та елегантність.

Назва торта Ферреро Роше походить від однойменного шоколадних ласощів, які вже давно завоювали світ своїм неперевершеним смаком та ексклюзивним дизайном.

Торт Ферреро Роше відтворює цей смак та естетику у формі великого торта, що робить його ідеальним варіантом для святкових подій.

Як приготувати торт Ферреро Роше в домашніх умовах, поради та секрети – читайте нижче.

Торт Ферреро Роше: рецепт покроково

Інгредієнти:

Для тіста:

  • яєчні жовтки – 6 шт.
  • цукор – 80 г
  • ванілін – дрібка
  • згущене молоко не варене – 300 г
  • сметана – 150 г
  • борошно пшеничне – 200 г
  • какао – 2 ст. л.
  • сіль – пару дрібок
  • розпушувач – 1,5 ч. л.

Для безе:

  • яєчні білки – 4 шт.
  • цукрова пудра – 200 г
  • сіль – дрібка
  • арахіс чи фундук очищений – 100 г

Для крему:

  • згущене молоко варене – 380 г
  • вершкове масло – 400 г
  • какао – 1 ст. л.
  • сік лимона – 1 ст. л.

Для просочування:

  • будь-який сироп (бажано кавовий)– до смаку

Для шоколадної глазурі:

  • чорний або молочний шоколад – 150 г
  • молоко – 2 ст. л.

Для оздоблення:

  • цукерки та інші кондитерські прикраси – до смаку

Приготування торта Ферреро Роше:

  1. Для тіста яєчні жовтки збиваємо міксером або вінчиком з цукром та ваніліном. Додаємо згущене молоко, сметану та перемішуємо.
  2. Борошно просіюємо з розпушувачем та какао. Поступово вводимо в яєчну масу.
  3. Круглу форму для випікання застеляємо пергаментним папером і змащуємо олією.
  4. Виливаємо тісто та розрівнюємо його.
  5. Випікаємо у духовці за 180 °С близько 40 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.
  6. Корж охолоджуємо і розрізаємо на 2 частини. Кожен корж просочуємо сиропом.
  7. Для безе збиваємо яєчні білки з цукровою пудрою та дрібкою солі. Потім додаємо нарізані горіхи.
  8. На пергаментному папері малюємо коло за розміром форми. Безе випікаємо (підсушуємо) у духовці за 110-120 °С близько 3-4 годин.
  9. Для крему розм’якшене вершкове масло збиваємо зі згущеним молоком, какао та соком лимона.
  10. Збираємо торт так: просочений сиропом перший корж – крем – безе – крем – другий корж.
  11. Змащуємо верх і боки торта кремом, що залишився і помішуємо у холодильник на 1 годину.
  12. Для глазурі шоколад натираємо на тертці, додаємо молоко і розтоплюємо на водяній бані.
  13. Переливаємо шоколадну глазур і кондитерський мішечок і прикрашаємо неї торт.
  14. Потім викладаємо цукерки та інші кондитерські прикраси. Помішаємо торт у холодильник не менше ніж на 7 годин.

Торт Ферреро Роше готовий. Смачного святкування!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Categories: Їжа Тіло