Мойва – смачна та доступна риба, яка чудово підходить для швидкого приготування. Але багато господинь не люблять її готувати через характерний запах і бризки олії під час смаженні.
Як посмажити мойву без запаху та бризок, а також корисні поради й альтернативні способи приготування – читайте в матеріалі.
Як посмажити мойву без запаху
Мойва – це джерело корисних речовин, як-от жирні кислоти Омега-3, білок і вітаміни групи В. Вона сприяє зміцненню серцево-судинної системи, покращує стан шкіри та допомагає підтримувати здоров’я кісток.
Інгредієнти:
- мойва – 600 г
- борошно кукурудзяне – 100 г
- паприка – 1/2 ч. л.
- сіль, перець – до смаку
- сік лимона – 1 ч. л. (він нейтралізує запах риби)
- олія – для смаження
Приготування:
- Промийте розморожену мойву холодною водою та обсушіть. Не обов’язково чистити рибу, якщо вона невелика.
- Рибу посоліть, поперчіть, посипте паприкою та полийте соком лимона. Перемішайте.
- До кукурудзяного борошна додайте дрібку солі та перцю. Перемішайте.
- Змастіть аркуш пергаменту невеликою кількістю олії.
- Добре запаніруйте мойву в борошні.
- Викладіть рибу на змащений пергамент, накрийте другим аркушем і загорніть краї, щоб утворився конвертик.
- Помістіть рибу в пергаменті на сковороду та обсмажуйте на середньому вогні по 5 хвилин з кожного боку. Цей спосіб дозволяє зберегти кухню чистою, а запах під час приготування мінімізується.
Як посмажити мойву без бризок і запаху: поради
Окрім використання пергаменту, маємо ще кілька порад:
- Використовуйте антипригарну сковороду – це дозволить мінімізувати використання олії.
- Готуйте на середньому вогні. Надто сильний жар провокує бризки.
- Під час смаження мойви увімкніть витяжку на повну потужність і відчиніть вікно.
Як правильно посмажити мойву без запаху: альтернативні варіанти
- Запікання в духовці. Викладіть мойву на деко, застелене пергаментом, посипте спеціями і запікайте за 200 градусів близько 15 хвилин.
- Приготування на грилі. Замаринуйте рибу у соку лимона та спеціях, потім обсмажте на грилі до приємного золотавого кольору.
- Приготування на парі. Для дієтичного варіанта використовуйте пароварку.
Тепер ви знаєте, як посмажити мойву без запаху та бризок, а також, як урізноманітнити способи її приготування. Смачного!