Баклажани з курячим філе на зиму – це не просто заготівля, а справжній делікатес, який можна використовувати як самостійну страву або додаток до улюбленого гарніру.
Рецепт салату з баклажанів з курячим філе на зиму зовсім не складний у приготуванні. Ми впевнені – у нього є всі шанси стати улюбленим у вашій родині!
До речі, замість курячого філе можна взяти індиче чи качине. Також вийде смачно та апетитно.
Баклажани з курячим філе на зиму
Для аромату можна додати до страви трохи нарізаного кропу чи петрушки.
Інгредієнти на 5 півлітрових банок:
- баклажани – 1 кг 300 г
- куряче філе – 600 г
- болгарський перець червоний – 600 г
- цибуля – 600 г
- олія – 1 склянка (220 мл) + 50 мл для смаження курки
- томатний соус – 1 склянка
- оцет 9% – 80 мл
- цукор – 60 г
- часник – 4-5 зубків
- сіль (обов’язково не йодована) – 1 ст. л. чи до смаку
- перець чорний мелений – 1/2 ч. л.
- перець чилі – дрібка
Замість томатного соусу можна використовувати домашню томатну пасту, розведену водою, чи томатний сік – це додасть страві більш натурального смаку.
Салат з баклажанів з курячим філе на зиму покроково:
- Усі овочі гарно помити холодною водою. Баклажани почистити та нарізати маленькими кубиками. Якщо хочете – залиште шкірку. Якщо баклажани мають гіркоту, їх можна посолити та залишити на пів години, потім промити.
- Філе промити та нарізати маленькими шматочками. М’якоть солодкого перцю нарізати соломкою. Цибулю – тонкими півкільцями. Почищений часник пропустити через прес.
- У велику каструлю викласти баклажани, болгарський перець, цибулю та часник. Влити олію (220 мл), додати сіль, цукор, оцет, два види меленого перцю і томатний соус. Все гарненько перемішати й тушкувати після закипання на середньому вогні 10 хвилин, щоб овочі стали м’якими, але не розварилися.
- Тим часом куряче філе обсмажити на олії до золотавого кольору. Викласти філе до овочів і проварити 5 хвилин.
- Гарячу заготівлю викласти у стерилізовані банки та помістити у каструлю, застелену тканиною.
- Влити теплу воду. Накрити банки стерилізованими кришками. Салат з баклажанів з курячим філе на зиму стерилізуємо близько 15-17 хвилин. Цього часу достатньо, щоб філе повністю приготувалося, а заготівля довго зберігалася.
- Банки з баклажанами з курячим філе на зиму закатати. Заготівлю перевертаємо та залишаємо до повного охолодження, накривши теплою ковдрою.
Читайте також: