Як приготувати смачну підчеревину: рецепт у духовці

Оксана Жучок кулінарний експерт, редактор
Підчеревина в духовці

Ми знаємо, як приготувати підчеревину, щоб вийшла смачною та ароматною!

Щоб отримати справжню смакоту, необхідно правильно замаринувати підчеревину, щоб потім легко і просто запекти її в духовці.

Тож розгляньмо крок за кроком процес, щоб отримати ідеальний результат.

Першим кроком до цієї чудової страви, яку часто готують на Великдень, є вибір якісної підчеревини. Оберіть такий шматок свіжої свинячої підчеревини, яка має багато м’яса.

Далі дотримуйтесь нашого рецепту маринування і запікання, щоб отримати смачну закуску, з легким ароматом часнику і хрусткою скоринкою.

Як приготувати підчеревину в духовці: рецепт в рукаві

Для маринування підчеревини можна використовувати ваші улюблені спеції. Тож перерахуймо, які спеції, окрім запропонованих у рецепті, підходять: італійські трави, коріандр, кумин, гранульований часник.

Інгредієнти:

  • підчеревина одним шматком – 1 кг 500 г
  • соєвий соус – 4 ст. л.
  • часник – 4-5 зубків
  • сіль – 1 ст. л.
  • суміш меленого чорного перцю та паприки – 1 ч. л.
  • хмелі-сунелі – 1 ч. л.

Як замаринувати підчеревину перед запікання покроково:

  1. Підчеревину промити холодною водою та обсушити.
  2. У мисці змішати суміш меленого чорного перцю та паприки з сіллю, хмелі-сунелі, пропущеним через прес часником і соєвим соусом.
  3. Отриманою сумішшю гарно натерти підчеревок. Викласти його у рукав для запікання і помістити в холодильник на ніч.
  4. Зранку викласти підчеревок у рукаві у форму чи на деко і запекти у духовці.
  5. Час запікання підчеревка залежить від розміру обраного вами шматка. Підчеревок вагою 1 кг 500 г запікаємо у духовці за 190 °C 1 годину 30 хвилин. За 15 хвилин до закінчення запікання, щоб підчеревок підрум’янився, рукав треба розрізати.
  6. Запечену підчеревину виймаємо, викладаємо на тарілку та повністю охолоджуємо. Потім нарізаємо на шматочки та подаємо до столу. Смачного!
Categories: Їжа Тіло