Хочете додати м’ясним стравам особливого смаку? Тоді приготуймо разом соус із чорної смородини до м’яса на зиму.
Тільки домашні заготовки найкращі, бо вони не містять штучних барвників і консервантів.
Чорна смородина багата на вітаміни й антиоксиданти, що позитивно впливають на наш організм.
Смородиновий соус – насичений та ароматний додаток до будь-якого м’яса, а готується він легко і просто в домашніх умовах. Також його можна використовувати як маринад до м’яса. Він не лише підкреслює смак, а й додає нові яскраві нотки.
Соус із чорної смородини до м’яса на зиму – рецепт
Часто у цей соус додають розмарин. На запропоновану кількість інгредієнтів достатньо буде однієї гілочки. Перед тим як розкладати у банки, розмарин слід дістати.
Інгредієнти:
- смородина – 2 склянки
- цибулина біла чи фіолетова – 1 шт.
- часник – 2 зубки
- цукор – пів склянки
- червоне сухе вино – 2 склянки
- бальзамічний оцет – пів склянки
- олія оливкова – 3 ст. л.
- сіль, свіжомелений чорний перець, часник гранульований – до смаку
Щоб швидше було готувати, підберіть одразу всі необхідні продукти.
Соус з чорної смородини до м’яса рецепт на зиму покроково:
- Цибулину та зубки часнику чистимо та нарізаємо.
- У сковороді розігріваємо олію та обсмажуємо спочатку цибулю 2 хвилини, потім цибулю з часником ще 2 хвилини.
- Додаємо цукор і перемішуємо близько 30 секунд. Вливаємо вино й оцет. Доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь.
- Викладаємо у сковороду ягоди та готуємо після закипання близько 25 хвилин. Ягоди повинні розваритися, а соус – набути густої консистенції.
- Додаємо сіль та перець. Перемішуємо і тримаємо на вогні 1 хвилину.
- Соус можна відразу викласти в стерилізовані банки й закатати чи спочатку перетерти його через сито.
- Соус з чорної смородини до м’яса на зиму охолодіть, попередньо перевернувши банки. Зберігайте у прохолодному темному місці до 14 місяців.
Після того як відкриємо ягідний соус, варто тримати його в холодильнику. Так він збереже свій смак і аромат ще декілька тижнів.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.