Як приготувати соус із чорної смородини на зиму: рецепт

Оксана Жучок кулінарний експерт, редактор
соус з чорної смородини на зиму

Хочете додати м’ясним стравам особливого смаку? Тоді приготуймо разом соус із чорної смородини до м’яса на зиму.

Тільки домашні заготовки найкращі, бо вони не містять штучних барвників і консервантів.

Чорна смородина багата на вітаміни й антиоксиданти, що позитивно впливають на наш організм.

Смородиновий соус – насичений та ароматний додаток до будь-якого м’яса, а готується він легко і просто в домашніх умовах. Також його можна використовувати як маринад до м’яса. Він не лише підкреслює смак, а й додає нові яскраві нотки.

Соус із чорної смородини до м’яса на зиму – рецепт

Часто у цей соус додають розмарин. На запропоновану кількість інгредієнтів достатньо буде однієї гілочки. Перед тим як розкладати у банки, розмарин слід дістати.

Інгредієнти:

  • смородина – 2 склянки
  • цибулина біла чи фіолетова – 1 шт.
  • часник – 2 зубки
  • цукор – пів склянки
  • червоне сухе вино – 2 склянки
  • бальзамічний оцет – пів склянки
  • олія оливкова – 3 ст. л.
  • сіль, свіжомелений чорний перець, часник гранульований – до смаку

Щоб швидше було готувати, підберіть одразу всі необхідні продукти.

Соус з чорної смородини до м’яса рецепт на зиму покроково:

  1. Цибулину та зубки часнику чистимо та нарізаємо.
  2. У сковороді розігріваємо олію та обсмажуємо спочатку цибулю 2 хвилини, потім цибулю з часником ще 2 хвилини.
  3. Додаємо цукор і перемішуємо близько 30 секунд. Вливаємо вино й оцет. Доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь.
  4. Викладаємо у сковороду ягоди та готуємо після закипання близько 25 хвилин. Ягоди повинні розваритися, а соус – набути густої консистенції.
  5. Додаємо сіль та перець. Перемішуємо і тримаємо на вогні 1 хвилину.
  6. Соус можна відразу викласти в стерилізовані банки й закатати чи спочатку перетерти його через сито.
  7. Соус з чорної смородини до м’яса на зиму охолодіть, попередньо перевернувши банки. Зберігайте у прохолодному темному місці до 14 місяців.

Після того як відкриємо ягідний соус, варто тримати його в холодильнику. Так він збереже свій смак і аромат ще декілька тижнів.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Categories: Їжа Тіло