Як приготувати вино з червоної смородини

Владислава Ткаченко редакторка стрічки
Червона смородинаЧервона смородина

Фото: Pixabay

Вино з червоної смородини – легкий та літній алкогольний напій, який має неймовірний смак та аромат.

Зробити смородинове вино можна легко в домашніх умовах, адже для приготування вам знадобиться лише вільний час та три інгредієнти.

Як приготувати вино з червоної смородини в домашніх умовах – читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Вино з червоної смородини: рецепт

Інгредієнти:

  • червона смородина – 3 кг;
  • цукор – 2 кг;
  • вода – 5 л.

Як готувати вино з червоної смородини:

  1. Спершу потрібно ретельно вимити ягоди від пилу та бруду, прибрати зайве сміття. Чисту смородину перекладіть у банку чи іншу скляну ємність, засипте цукром та залийте водою.
  2. Добре перемішайте майбутнє вино та натягніть на горлечко банки чи пляшки медичну рукавичку. Залиште вино в теплому місці на три тижні.
  3. Через три тижні зніміть рукавичку та спробуйте напій – якщо вино надто кисле, радимо додати ще трохи цукру, перемішати, натягнути рукавичку та залишити ще на три тижні.
  4. Після цього процідіть рідину через марлю, а банку, в якій бродило вино, помийте. Коли ємність висохне, перелийте напій назад. Знову додайте цукор, надягніть рукавичку на горлечко та залиште вино бродити ще на два тижні.
  5. Через кілька тижнів поставте банку з вином на стілець, зніміть рукавичку та опустіть всередину м’яку трубочку, наприклад, для крапельниці.
  6. Вниз поставте чисту банку та перелийте в неї напій через трубку. А щоб вино перетікало швидше та легше, радимо на початку втягнути трохи повітря через трубочку.

Коли напій опиниться в іншій банці, закрийте її та зберігайте вино у темному прохолодному місці. Після усіх цих етапів смородинове вино можна пити!

Categories: Їжа Тіло