Заварне тістечко Шу – це легкий десерт, від якого навряд чи відмовляться навіть ті, хто не любить солодощі або дотримується жорсткої дієти. Як приготувати кондитерські вироби – рецепт у матеріалі Факти ICTV.
Покроковий рецепт приготування Шу
Здається, приготувати такі кондитерські вироби дуже складно. Але насправді це просто, якщо знати технологічні нюанси. Спочатку підготуйте продукти.
Інгредієнти
Для верху кондитерського виробу:
- 70 г вершкового масла
- 90 г цукру
- 80 г борошна
- 10 г какао
Для заварного тіста:
- 150 г борошна
- по 125 г молока і води
- 100 г вершкового масла
- 15 г цукру
- 4-5 яєць
- 2 г солі
Покроковий рецепт приготування Шу
Розповідаємо, як приготувати кондитерські вироби Шу в домашніх умовах.
- Зробіть кракелін – верхню частину тістечок Шу. За пів години до приготування наріжте вершкове масло кубиками та приберіть у морозилку, воно має добре замерзнути.
- Візьміть миску, змішайте цукор з борошном та додайте барвник. Від його кількості залежатиме колір кондитерських виробів.
- Потім охолоджене вершкове масло швидко розітріть руками з борошном до утворення крихти.
- Покладіть тісто між пергаментними листами і тонко розкачайте. Приберіть тісто разом із пергаментом на 40 хв у морозилку.
- Приготуйте тісто. Поставте на вогонь велику каструлю з водою, додайте вершкове масло та сіль. Щойно суміш закипить, зменште вогонь, всипте борошно та швидко замісіть тісто.
- Продовжуйте змішувати, допоки тісто не стане гладким і не буде відокремлюватися від стінок каструлі. Потім викладіть тісто у миску і дайте йому охолонути протягом 5-10 хв. Після цього додавайте до тіста по одному яйцю, щоразу добре вимішуючи масу.
- Перекладіть тісто в кондитерський мішок та висадіть на пекарський папір, формуючи маленькі кульки. Викладіть зверху вирізані кружальця з кракеліну і поставте в прогріту до 190°С духовку.
- Випікайте Шу протягом 20-25 хв. За цей час кондитерські вироби мають збільшитися у розмірі та набути золотавого кольору.
Поки кондитерські вироби печуться і охолоджуються, можна приготувати крем – заварний, вершковий, білковий або зі згущеного молока. Гості будуть вражені вашими кулінарними здібностями!
Читайте також: