Як приготувати заварне тістечко Шу: рецепт покроково

Марина Мелехова редактор розділу Медицина
заварне тісто, шу

Заварне тістечко Шу – це легкий десерт, від якого навряд чи відмовляться навіть ті, хто не любить солодощі або дотримується жорсткої дієти. Як приготувати кондитерські вироби – рецепт у матеріалі Факти ICTV.

Покроковий рецепт приготування Шу

Здається, приготувати такі кондитерські вироби дуже складно. Але насправді це просто, якщо знати технологічні нюанси. Спочатку підготуйте продукти.

Інгредієнти

Для верху кондитерського виробу:

  • 70 г вершкового масла
  • 90 г цукру
  • 80 г борошна
  • 10 г какао

Для заварного тіста:

  • 150 г борошна
  • по 125 г молока і води
  • 100 г вершкового масла
  • 15 г цукру
  • 4-5 яєць
  • 2 г солі

Покроковий рецепт приготування Шу

Розповідаємо, як приготувати кондитерські вироби Шу в домашніх умовах.

  1. Зробіть кракелін – верхню частину тістечок Шу. За пів години до приготування наріжте вершкове масло кубиками та приберіть у морозилку, воно має добре замерзнути.
  2. Візьміть миску, змішайте цукор з борошном та додайте барвник. Від його кількості залежатиме колір кондитерських виробів.
  3. Потім охолоджене вершкове масло швидко розітріть руками з борошном до утворення крихти.
  4. Покладіть тісто між пергаментними листами і тонко розкачайте. Приберіть тісто разом із пергаментом на 40 хв у морозилку.
  5. Приготуйте тісто. Поставте на вогонь велику каструлю з водою, додайте вершкове масло та сіль. Щойно суміш закипить, зменште вогонь, всипте борошно та швидко замісіть тісто.
  6. Продовжуйте змішувати, допоки тісто не стане гладким і не буде відокремлюватися від стінок каструлі. Потім викладіть тісто у миску і дайте йому охолонути протягом 5-10 хв. Після цього додавайте до тіста по одному яйцю, щоразу добре вимішуючи масу.
  7. Перекладіть тісто в кондитерський мішок та висадіть на пекарський папір, формуючи маленькі кульки. Викладіть зверху вирізані кружальця з кракеліну і поставте в прогріту до 190°С духовку.
  8. Випікайте Шу протягом 20-25 хв. За цей час кондитерські вироби мають збільшитися у розмірі та набути золотавого кольору.

Поки кондитерські вироби печуться і охолоджуються, можна приготувати крем – заварний, вершковий,  білковий або зі згущеного молока. Гості будуть вражені вашими кулінарними здібностями!

Categories: Їжа Тіло