Як вибрати авокадо

Софія Зінов'єва
Як вибрати авокадоЯк вибрати авокадо

Як визначити стиглість авокадо?

Визначити це не складно, головними маркерами є колір, 

Какого цвета должен быть авокадо

Мягкий или твердый должен быть авокадо

Как хранить авокадо

Что делать если купили зеленый авокадо

Як визначити стиглість авокадо?

Найбільш надійним маркером є хвостик від плодоніжки. Спробуйте відірвати його, злегка прокрутивши: якщо хвостик відділився легко - авокадо стигле, якщо дуже важко - зелене.

Зверніть увагу також на місце, від якого відірвався хвостик, воно має бути насиченого яскраво-зеленого кольору, іноді може виділятися сік. Якщо зріз темно-зеленого або коричневого відтінку - це авокадо перестигле.

Якого кольору має бути ідеальне авокадо?

Колір ідеального авокадо залежить від того, що ви хочете приготувати. Для ролів та інших страв з морепродуктами, пасти чи гуакамоле обирайте темно-зелений плід рівного, насиченого кольору.

Якщо плід трішки світлішого відтінку - з нього можна приготувати чудовий салат або тости. Головне - колір має бути однорідним, без надто темних чи світлих плям.

Авокадо має бути м’яким чи твердим?

Плід має бути пружним, але не дуже твердим. Натисніть пальцем на шкірку - верхній шар має бути м’яким, але не зморщеним. Шкірка має легко розправлятися після натискання пальцем.

Цей критерій є дуже суб’єктивним, тож увагу треба звертати на весь комплекс параметрів та особисті уподобання.

Як правильно зберігати авокадо?

Правила зберігання неоднакові для плодів різної стиглості. Незрілі не можна класти в холодильник - там дозрівання не почнеться й авокадо просто зіпсується з часом.

Нарізаний фрукт має обов’язково лежати в холодильнику, краще в закритому контейнері, а зріз треба збризнути соком лимона чи лайма - це затримує окислення та почорніння.

Якщо ви плануєте використати тільки половину, залиште в іншій кісточку - так авокадо довше зберігатиме свіжість, адже кістка закриває частину волокон фрукта.

Стиглі авокадо теж мають зберігатися в холоді, краще не класти їх поруч з іншими фруктами. Найкраще місце в холодильнику - біля задньої стінки.

Що робити, якщо ви купили нестигле авокадо?

Нестигле авокадо набагато краще за перестигле, адже в нього є шанс стати ідеальним окремо від дерева. Якщо ви плануєте здивувати своїх гостей гуакамоле за тиждень, купити трішки зелений фрукт навіть краще.

За кімнатної температури плід достигне приблизно за тиждень, а якщо покласти його в паперовий пакет - максимум за п’ять діб.

Щоб авокадо достигло ще швидше, покладіть його в пакет разом зі стиглим яблуком. Куштувати його можна вже за 2 дні.

Існують також шокові методи достигання авокадо, в розігрітій духовці біля інших штучних джерел тепла. Ними краще користуватися лише в крайніх випадках, адже фрукт втрачає свою користь і може стати гіркуватим.

Categories: Їжа Тіло