Сезон абрикосів у самому розпалі! То чому б нам не приготувати чудову заготівлю – абрикоси із желатином на зиму?
За запропонованим нами рецептом виходить неперевершений домашній абрикосовий мармелад!
Це дійсно один із найсмачніших десертів, який варто спробувати.
Абрикоси з желатином на зиму: рецепт
Можна зробити заготівлю на зиму або ж приготувати, щоб смакувати зараз, розливши масу у форму та залишивши в холодильнику до застигання. Після цього нарізати мармелад на шматочки та обсипати цукром.
Інгредієнти на 3 півлітрові банки:
- абрикоси – 1 кг
- цукор – 500 г
- вода – 400-500 мл
- желатин швидкорозчинний – 25 г +тепла вода 200 мл
Абрикоси із желатином: рецепт на зиму покроково
- Абрикоси промиваємо, розділяємо навпіл, видаляємо кісточки та викладаємо в каструлю.
- Вливаємо до них воду і доводимо, іноді помішуючи, до кипіння.
- Потім перебиваємо їх блендером і поєднуємо із цукром. Ставимо каструлю з пюре на вогонь і, після закипання води, готуємо на середньому вогні приблизно 40 хвилин. Важливо періодично перемішувати, щоби не пригоріло. Потім вогонь ще трішки зменшуємо і варимо ще 15 хвилин. Як зрозуміти що варити достатньо? Фруктове пюре має зменшитися на 1/3.
- Желатин всипаємо у склянку і вливаємо теплу воду (200 мл). Перемішуємо і залишаємо, щоб набух.
- Желатин ставимо у мікрохвильовку на 20 секунд чи на водяну баню до легкого розчинення. Переливаємо до абрикосового пюре. Гарно перемішуємо. Тримаємо до закипання і відразу виключаємо.
- Розкладаємо абрикоси із желатином на зиму у стерилізовані банки і відразу закатуємо. Смачної зими!
Мармелад із банок, перед подачею, потримайте декілька годин у холодильнику для найкращого смаку та текстури.
Читайте також: