Про це пише в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун в Facebook.
– Сьогодні ми можемо бути впевнені точно – овочі у пригоді завжди, – написала вона.
Читайте: Чому не можна засмагати влітку – відповідь Супрун
Овочі надійний захист від багатьох хвороб
Багатий на овочі раціон зменшує ризики появи серцево-судинних хвороб, діабету 2-го типу, ожиріння і деяких видів раку. Крім того, допомагає зменшити ризик утворення каменів у нирках і втрату кісткової тканини.
Овочі корисні для мозку
Антиоксиданти у складі овочів, протидіють пошкодженню клітин і допомагають запобігти атеросклерозу, хвороби Альцгеймера і Паркінсона.
Овочі запобігають стресу
Через емоційне виснаження люди схильні переїдати. Однак багато овочів містять поживні речовини, а також жирні кислоти омега-3. Вони допомагають боротися з тривогою і депресією.
Овочі допомагають зберігати здорову вагу
В овочах міститься клітковина, яка необхідна для швидкого насичення без шкідливих калорій. Одночасно разом з овочами ви споживаєте більше корисних і поживних речовин.
Овочі покращують зір
І запобігають ризику появи хвороб очей. Наприклад, бета-каротин, який міститься у моркві, успішно бореться з макулярною дегенерацією сітківки і катарактою.
Нагадаємо, Супрун розповіла, чому не варто пити алкоголь у спеку.
Фото: homester.com.ua.