Чим корисні овочі і скільки потрібно їсти, щоб зміцнити здоров’я

Юлія Клєцова
Чим корисні овочі і скільки потрібно їсти, щоб зміцнити здоров’я

Про це пише в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун в Facebook.

– Сьогодні ми можемо бути впевнені точно – овочі у пригоді завжди, – написала вона.

Читайте: Чому не можна засмагати влітку – відповідь Супрун

Овочі надійний захист від багатьох хвороб

Багатий на овочі раціон зменшує ризики появи серцево-судинних хвороб, діабету 2-го типу, ожиріння і деяких видів раку. Крім того, допомагає зменшити ризик утворення каменів у нирках і втрату кісткової тканини.

Овочі корисні для мозку

Антиоксиданти у складі овочів, протидіють пошкодженню клітин і допомагають запобігти атеросклерозу, хвороби Альцгеймера і Паркінсона.

Овочі запобігають стресу

Через емоційне виснаження люди схильні переїдати. Однак багато овочів містять поживні речовини, а також жирні кислоти омега-3. Вони допомагають боротися з тривогою і депресією.

Овочі допомагають зберігати здорову вагу

В овочах міститься клітковина, яка необхідна для швидкого насичення без шкідливих калорій. Одночасно разом з овочами ви споживаєте більше корисних і поживних речовин.

Овочі покращують зір

І запобігають ризику появи хвороб очей. Наприклад, бета-каротин, який міститься у моркві, успішно бореться з макулярною дегенерацією сітківки і катарактою.

Нагадаємо, Супрун розповіла, чому не варто пити алкоголь у спеку.

Фото: homester.com.ua.

Categories: Їжа