Фруктові салати на сніданок – 5 найкращих рецептів

Юлія Клєцова
Фруктові салати на сніданок – 5 найкращих рецептів

Зазвичай фруктові салати заправляють фруктовим соком, оливковою олією, лимонним соком або йогуртом. Головне, щоб соус не був жирним.

Прикрасити салат найкраще яскравими ягодами, листям м’яти, базиліка або часточками фруктів, горіхами і мюслі.

Читайте: 10 легких страв менше 400 ккал

Факти ICTV підготували для вас 5 найкращих рецептів.

Полуничний салат з цитрусовими

Складові:

200 г полуниці

1 великий апельсин

1 лимон

сироп (полуничний, цукровий, кленовий, медовий, за смаком)

Для подачі:

полуничний або цитрусовий сорбет

Приготування:

Наріжте полуницю акуратними досить великими часточками.

З апельсина і лимона зріжте шкірку разом з білою частиною, виріжте філе по часточках між плівками. Наріжте невеликими шматочками.

Змішайте полуницю з філе цитрусових, полийте улюбленим сиропом. Подавайте з полуничним або цитрусовим сорбетом.

Салат з руколи з полуницею

Складові:

200 г руколи

300 г полуниці

8 стебел зеленої спаржі

1 ст. л. бальзамічного оцту

4 ст. л. оливкового масла

2 ч. л. солодкої гірчиці

сіль, мелений чорний перець

Приготування:

Половину ягід подрібніть і збийте в блендері з оцтом, маслом і гірчицею. Перекладіть в миску, приправте сіллю і перцем.

У спаржі очистіть нижні кінці стебел від шкірки, стебла зваріть на пару 7 хв., потім остудіть і наріжте невеликими шматочками.

Руколу крупно нарвіть руками (занадто жорсткі стебла можна видалити). Частину полуниці, що залишилася наріжте тонкими пластинами.

Змішайте руколу, полуницю і спаржу. Заправте приготованим соусом і негайно подавайте.

Салат з персиків з ківі

Складові:

4 великих ківі

375 г полуниці

2 великих персика

Для соусу:

3-4 ст. л. апельсинового соку

1-2 ст. л. лимонного соку

2 ст. л. апельсинового лікеру

1-2 ст. л. цукру

Приготування:

Очистіть ківі від шкірки і поріжте м’якоть кружками або полукружьями. Промийте полуницю в проточній воді, обсушіть, видаліть плодоніжки; розріжте кожну ягоду на чотири частини.

Покладіть персики на короткий час в киплячу воду (але так, щоб вони не зварилися) і потім в холодну, щоб легше було очистити їх від шкірки.

Очистіть; розділіть кожен персик навпіл, видаліть кісточку і поріжте м’якоть часточками. Змішайте фрукти в мисці.

Для соусу розігрійте в сотейнику всі інгредієнти, поки не розтане цукор. Трохи остудіть соус і полийте їм фрукти. Дайте салату трохи настоятися і подавайте.

Цей салат можна заправити солодкою йогуртовою заправкою, додавши в неї дрібку злегка підсмаженої на сухій сковорідці куркуми.

Салат з вишні і яблук з соусом з йогурту

Складові:

500 г вишні

2 середніх яблука

3 ст. л. коричневого цукру

Для соусу:

150 мл вершків жирністю 35%

1 стаканчик натурального йогурту

2 ст. л. лимонного соку

3 ч. л. ванільного цукру

Приготування:

Вимийте вишню в проточній воді, обсушіть. Видаліть кісточки. Очистіть яблука від шкірки і насіння. Поріжте м’якоть кубиками. Відразу ж перемішайте вишню і яблука з коричневим цукром. Намагайтеся не тиснути ніжні ягоди, щоб з них не витекло відразу занадто багато соку.

Збийте міксером вершки з ванільним цукром в пишну піну. Продовжуючи збивати, влийте йогурт і лимонний сік. Збийте ще раз.

Викладіть салат в скляні стакани або десертні вазочки і полийте соусом.

Фруктовий салат з хрусткими мюслі

Складові:

апельсин – 1 шт.

свіжоморожені ягоди – 100 г

яблуко – 1 шт.

Для ванільного йогурту:

натуральний йогурт – 1 стакан

половинка стручка ванілі

Для хрустких мюслі:

вівсяні пластівці Геркулес – 0,5 склянки

кунжутне масло – 1 ч. л.

курага – 50 г

подрібнений мигдаль – 50 г

мед – 1-2 ст. л.

мелена кориця – 1 ст. л.

Приготування:

Розігрійте духовку до 180 ° С.

Поріжте кожну курагу на 4 частини. Змішайте вівсянку з медом, рослинним маслом і подрібненим мигдалем, корицею і нарізаною курагою.

Вистеліть деко папером для випічки. Вилийте суміш на папір і протягом 20 – 25 хвилин підсушуйте її на деку, поки вона не буде світлого карамельного відтінку.

Тим часом поріжте фрукти на шматочки середнього розміру, розкладіть їх в 4 великі чашки. Очистіть стручок ванілі, насіння з його половини перемішайте з йогуртом. Злегка охолодіть суміш, в рівній пропорції додайте її до фруктів і перемішайте.

Зверху порівну посипте порції фруктового салату хрусткими мюслі.

Надлишки хрусткої суміші можна зберігати в скляній ємності з кришкою, яка щільно закривається.

Раніше Факти ICTV публікували покрокові рецепти приготування сирників.

Categories: Їжа