Зазвичай фруктові салати заправляють фруктовим соком, оливковою олією, лимонним соком або йогуртом. Головне, щоб соус не був жирним.
Прикрасити салат найкраще яскравими ягодами, листям м’яти, базиліка або часточками фруктів, горіхами і мюслі.
Читайте: 10 легких страв менше 400 ккал
Факти ICTV підготували для вас 5 найкращих рецептів.
Полуничний салат з цитрусовими
Складові:
200 г полуниці
1 великий апельсин
1 лимон
сироп (полуничний, цукровий, кленовий, медовий, за смаком)
Для подачі:
полуничний або цитрусовий сорбет
Приготування:
Наріжте полуницю акуратними досить великими часточками.
З апельсина і лимона зріжте шкірку разом з білою частиною, виріжте філе по часточках між плівками. Наріжте невеликими шматочками.
Змішайте полуницю з філе цитрусових, полийте улюбленим сиропом. Подавайте з полуничним або цитрусовим сорбетом.
Салат з руколи з полуницею
Складові:
200 г руколи
300 г полуниці
8 стебел зеленої спаржі
1 ст. л. бальзамічного оцту
4 ст. л. оливкового масла
2 ч. л. солодкої гірчиці
сіль, мелений чорний перець
Приготування:
Половину ягід подрібніть і збийте в блендері з оцтом, маслом і гірчицею. Перекладіть в миску, приправте сіллю і перцем.
У спаржі очистіть нижні кінці стебел від шкірки, стебла зваріть на пару 7 хв., потім остудіть і наріжте невеликими шматочками.
Руколу крупно нарвіть руками (занадто жорсткі стебла можна видалити). Частину полуниці, що залишилася наріжте тонкими пластинами.
Змішайте руколу, полуницю і спаржу. Заправте приготованим соусом і негайно подавайте.
Салат з персиків з ківі
Складові:
4 великих ківі
375 г полуниці
2 великих персика
Для соусу:
3-4 ст. л. апельсинового соку
1-2 ст. л. лимонного соку
2 ст. л. апельсинового лікеру
1-2 ст. л. цукру
Приготування:
Очистіть ківі від шкірки і поріжте м’якоть кружками або полукружьями. Промийте полуницю в проточній воді, обсушіть, видаліть плодоніжки; розріжте кожну ягоду на чотири частини.
Покладіть персики на короткий час в киплячу воду (але так, щоб вони не зварилися) і потім в холодну, щоб легше було очистити їх від шкірки.
Очистіть; розділіть кожен персик навпіл, видаліть кісточку і поріжте м’якоть часточками. Змішайте фрукти в мисці.
Для соусу розігрійте в сотейнику всі інгредієнти, поки не розтане цукор. Трохи остудіть соус і полийте їм фрукти. Дайте салату трохи настоятися і подавайте.
Цей салат можна заправити солодкою йогуртовою заправкою, додавши в неї дрібку злегка підсмаженої на сухій сковорідці куркуми.
Салат з вишні і яблук з соусом з йогурту
Складові:
500 г вишні
2 середніх яблука
3 ст. л. коричневого цукру
Для соусу:
150 мл вершків жирністю 35%
1 стаканчик натурального йогурту
2 ст. л. лимонного соку
3 ч. л. ванільного цукру
Приготування:
Вимийте вишню в проточній воді, обсушіть. Видаліть кісточки. Очистіть яблука від шкірки і насіння. Поріжте м’якоть кубиками. Відразу ж перемішайте вишню і яблука з коричневим цукром. Намагайтеся не тиснути ніжні ягоди, щоб з них не витекло відразу занадто багато соку.
Збийте міксером вершки з ванільним цукром в пишну піну. Продовжуючи збивати, влийте йогурт і лимонний сік. Збийте ще раз.
Викладіть салат в скляні стакани або десертні вазочки і полийте соусом.
Фруктовий салат з хрусткими мюслі
Складові:
апельсин – 1 шт.
свіжоморожені ягоди – 100 г
яблуко – 1 шт.
Для ванільного йогурту:
натуральний йогурт – 1 стакан
половинка стручка ванілі
Для хрустких мюслі:
вівсяні пластівці Геркулес – 0,5 склянки
кунжутне масло – 1 ч. л.
курага – 50 г
подрібнений мигдаль – 50 г
мед – 1-2 ст. л.
мелена кориця – 1 ст. л.
Приготування:
Розігрійте духовку до 180 ° С.
Поріжте кожну курагу на 4 частини. Змішайте вівсянку з медом, рослинним маслом і подрібненим мигдалем, корицею і нарізаною курагою.
Вистеліть деко папером для випічки. Вилийте суміш на папір і протягом 20 – 25 хвилин підсушуйте її на деку, поки вона не буде світлого карамельного відтінку.
Тим часом поріжте фрукти на шматочки середнього розміру, розкладіть їх в 4 великі чашки. Очистіть стручок ванілі, насіння з його половини перемішайте з йогуртом. Злегка охолодіть суміш, в рівній пропорції додайте її до фруктів і перемішайте.
Зверху порівну посипте порції фруктового салату хрусткими мюслі.
Надлишки хрусткої суміші можна зберігати в скляній ємності з кришкою, яка щільно закривається.
Раніше Факти ICTV публікували покрокові рецепти приготування сирників.