Є два рецепти гречаного киселю, які пропонує Країна Здоров’я.
Рецепт перший
Настояти протягом 1-2 діб у теплому місці суміш зі склянки кефіру (мінімальної жирності), 100 г гречаних пластівців і 200 г гречаної січки. Покласти все у скляну банку і накрити чистою марлею.
Після закінчення зазначеного часу потрібно процідити її через сито або марлю і проварити з 1-2 л очищеної води.
Віджату суміш викинути, а рідину вживати в теплому вигляді на сніданок та вечерю.
Читайте: 10 днів на ковбасі – мінус 5 кг
Рецепт другий
Подрібнити у кавомолці склянку добре прогрітої на сковорідці гречаної крупи, отримане борошно змішати зі склянкою знежиреного свіжого молока і двома склянками талої або очищеної води.
Ретельно все перемішати і варити в емальованій каструлі під кришкою приблизно 20 хвилин. Готову страву вживають на сніданок з 1-2 чайними ложками меду, запиваючи якісним зеленим чаєм або мінеральною водою без газу.
Раніше дієтологи склали список соків для швидкого схуднення.