Про це пише Країна здоров’я.
Чому варто пити гарбузовий сік
- Через великий вміст каротину – в 5 разів більше, ніж у моркві – цей напій є сильним протиракововим засобом. Проте саме у поєднанні з морквяним він є ще більш корисним.
- Незамінний він при нирковій недостатності, хронічних запорах, геморої, нервових розладах, адже багатий вітамінами В1, В2, С, РР, Е, а також кремнієм, цинком, калієм, магнієм,залізом, фтором.
- Напій з оранжевою м’якоттю, в якій містяться пектини, виводить з організму токсини, шлаки, холестерин.
- Допоможе він і тим, хто сидить на дієті, адже в 100 г соку – близько 78 ккал.
- Якщо у вас безсоння, достатньо вживати перед сном по півсклянки з додаванням невеликої кількості меду.
- Гарбузовий сік дає хороший ефект при лікуванні вугрів, відмінно зволожує шкіру.
Кому не можна пити гарбузовий сік
Цей напій протипоказаний людям з виразкою шлунка або кишечника, гострою формою цукрового діабету, гастритом і підвищеною кислотністю шлунка. Шкідливий він і при діареї – може загострити захворювання.
Читайте: Як ананасовий сік діє на чоловіків
Раніше Факти ICTV зібрали рецепти дієтичних страв із гарбуза.
Фото: pixabay.com