Навіщо пити гарбузовий сік – 6 причин

Валентина Летяк редакторка стрічки
Навіщо пити гарбузовий сік – 6 причин

Про це пише Країна здоров’я.

Чому варто пити гарбузовий сік

  • Через великий вміст каротину – в 5 разів більше, ніж у моркві – цей напій є сильним протиракововим засобом. Проте саме у поєднанні з морквяним він є ще більш корисним.
  • Незамінний він при нирковій недостатності, хронічних запорах, геморої, нервових розладах, адже багатий вітамінами В1, В2, С, РР, Е, а також кремнієм, цинком, калієм, магнієм,залізом, фтором.
  • Напій з оранжевою м’якоттю, в якій містяться пектини, виводить з організму токсини, шлаки, холестерин.
  • Допоможе він і тим, хто сидить на дієті, адже в 100 г соку – близько 78 ккал.
  • Якщо у вас безсоння, достатньо вживати перед сном по півсклянки з додаванням невеликої кількості меду.
  • Гарбузовий сік дає хороший ефект при лікуванні вугрів, відмінно зволожує шкіру.

Кому не можна пити гарбузовий сік

Цей напій протипоказаний людям з виразкою шлунка або кишечника, гострою формою цукрового діабету, гастритом і підвищеною кислотністю шлунка. Шкідливий він і при діареї – може загострити захворювання.

Читайте: Як ананасовий сік діє на чоловіків

Раніше Факти ICTV зібрали рецепти дієтичних страв із гарбуза.

Фото: pixabay.com

Categories: Їжа