Уляна Супрун зазначила, що ріпчаста цибуля містить мало вітамінів та мінералів, тож ліпше споживати зелену цибулю та порей. В останніх багато вітамінів А, К, В6 та магнію.
– В цибулі є пребіотики — речовини, які полюбляє кишкова мікрофлора. Втім, розчинну клітковину цибулі можна замінити в раціоні коренеплодами: селерою чи пастернаком, вівсяною та перловою кашею чи яблуками, – зазначила Супрун.
За її словами, цибуля корисна для печінки: знижує рівень цукру в крові, допомагає нормалізувати баланс ліпопротеїнів та зменшує запалення. У такому випадку її можна замінити кропом, корицею, кінзою та насінням коріандру.
Читайте: Скільки разів на день потрібно харчуватися
Супрун додала, що можна посмажити редиску, яка також багата на сірковмісні сполуки, і може дати певну солодку гіркоту та аромат.
Щоб зробити ніжнішими паштет чи печеню, вона пропонує потушкувати замість цибулі багаті на клітковину та мінерали яблука, груші, пастернак чи селеру.
Раніше Факти ICTV писали, що помітивши неякісний продукт у магазині, можна заробити.