Запіканка з кабачків: рецепт

Лариса Божко журналістка розділу Здоров'я
Кабачкова запіканка

Зазвичай влітку хочеться готувати максимально прості й легкі страви. Як щодо запіканки з кабачків?! Шеф Євген Клопотенко вважає, що це ідеальний варіант для обіду або вечері.

До того ж, як зазначають дієтологи, кабачки – це корисний продукт харчування.

Завдяки високому вмісту вітамінів, мінералів, антиоксидантів і харчових волокон, кабачки сприяють зміцненню імунної системи, підтримці здоров’я серця, поліпшенню травлення та запобіганню багатьом захворюванням.

Як приготувати смачну кабачкову запіканку – читайте в матеріалі.

Запіканка з кабачків: рецепт

Смак страви тільки покращиться, якщо додати печериці чи гливи.

Інгредієнти

  • 2 середніх кабачки
  • 200 мл томатного соку
  • 100 г твердого сиру
  • 20 г вершкового масла
  • сіль і перець до смаку

Приготування:

  1. Візьміть 2 середніх кабачка та розріжте вздовж на пластинки товщиною приблизно 2-3 мм.
  2. Твердий сир натріть на великій тертці.
  3. Ємність, у якій будете запікати кабачки із томатним соком, змастіть вершковим маслом.
  4. Викладіть на дно ємності шар із кабачків. Кожен шар кабачків трохи присоліть.
  5. Посипте натертим сиром, потім знову шар кабачків. Чергуйте шари.
  6. Зверху залийте майбутню запіканку томатним соком і посипте сиром. Поставте запікатися в духовку на 25 хвилин за температури 180 градусів.

Джерело: Евгений Клопотенко

Categories: Їжа Тіло