Желе з полуниці – чудовий спосіб зберегти смак і аромат літа на довгий зимовий період. Насичений смак полуниці, яскравий колір та однорідна структура роблять його ласою добавкою до будь-якої десертної страви!
Як зробити желе з полуниці на зиму за перевіреним часом та досвідченими господинями рецептом – читайте в матеріалі.
Желе з полуниці на зиму: рецепт
Замість цукру можна додати фруктозу. Якщо в рецепті вказано 500 г цукру, фруктози варто взяти близько 400 г.
Інгредієнти:
- полуниця – 1 кг 200 г
- цукор – 600 г
- лимонна кислота – дрібка
- желатин швидкорозчинний – 2 ст. л.
- вода – 7 ст. л.
Приготування полуничного желе покроково:
- Полуницю промиваємо холодною водою та видаляємо хвостики.
- Викладаємо ягоди у миску та подрібнюємо до стану пюре за допомогою блендера. Додаємо 7 ст. л. води, перемішуємо.
- Отримане пюре виливаємо на сито та перетираємо, щоб видалити кісточки.
- До полуничного пюре всипаємо цукор, ставимо на вогонь і варимо, після закипання, близько 20 хвилин. Наприкінці приготування додаємо дрібку лимонної кислоти.
- Желатин всипаємо у склянку, вливаємо близько 150 мл води, перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин, щоб він гарно набух.
- Додаємо желатин до желе з полуниці та, помішуючи, розігріваємо, але не кип’ятимо.
- Гаряче желе переливаємо у стерилізовані банки та закатуємо.
Банки з желе з полуниці залишаємо до повного охолодження та переносимо на зберігання у льох чи комору.
Корисні поради:
- Для приготування полуничного желе використовуйте стиглу полуницю.
- Желатин можна замінити агар-агаром. На запропоновану кількість інгредієнтів треба взяти близько 7-8 г агар-агару.
- Лимонну кислоту можна замінити соком лимона до вашого смаку.
Читайте також:
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.