Всмятку, вкруту чи омлет: сімейна лікарка розповіла, які яйця корисніші

Виктория Яснопольская журналист Людмила Сердюк врач-терапевт, семейный врач
яйця

пікс

Сімейна лікарка, терапевт Людмила Сердюк у коментарі Фактам ICTV розповіла, який спосіб приготування яєць з точки зору медиків вважається найкориснішим.

— Напевно, вже загальновідомо, що зварені круто яйця — чудове джерело білка, корисних жирів, вітамінів і мінералів. Крім того, такі яйця можна вважати безпечними завдяки термічній обробці, — пояснила лікарка.

А стосовно ступеня корисності, то, за словами Людмили Сердюк, у цьому сенсі найкращими є яйця зварені не вкруту — мішечок або яйце-пашот. На думку вчених, білок у таких яйцях легше засвоюється, а амінокислоти більш збережені через менший вплив температури.

На друге місце в цьому своєрідному рейтингу можна поставити яйця зварені вкруту та сирі.

На третьому місці — омлет, особливо той, що приготований у духовці або на сковорідці під щільно закритою кришкою та на маленькому вогні.

І замикає цей перелік улюблена багатьма яєчня. Вона не така корисна через підвищену кількість продуктів розпаду під впливом високої температури.