Класичний кекс на кефірі — це проста та водночас смачна випічка, яка підійде для будь-якого чаювання.
Кекс виходить дуже ніжний та злегка вологий, крім того, приготувати його можна як порційно, так і у великій формі.
Як приготувати кекс на кефірі — дивіться далі у матеріалі.
Рецепт класичного кексу на кефірі
Інгредієнти:
- кефір — 130 мл;
- борошно пшеничне — 230 г;
- розпушувач — 10 г;
- цукор — 150 г;
- масло — 100 г;
- сіль — дрібка;
- цедра лимону — за смаком;
- яйце — 2 шт.
- ванільний цукор — 1 ч. л;
- родзинки за смаком.
Фото: Depositphotos
Приготування:
- Яйця з’єднайте з цукром та ретельно збийте.
- Додайте ванільний цукор, сіль і ще раз ретельно перемішайте. Маса повинна бути однорідною.
- На водяній бані розтопіть масло та дайте йому охолонути. Тепле масло додайте до яєць.
- Далі додайте кефір, родзинки та цедру лимона.
- Усе ретельно перемішайте.
- Борошно варто просіяти та змішати з розпушувачем.
- Невеликими порціями всипайте борошно до яєчної маси та замішуйте однорідне тісто.
- Розігрійте духовку до 180 градусів та паралельно підготуйте форми для випікання — їх потрібно змастити шматочком вершкового масла. Ви можете зробити багато кексиків, або один великий.
- Заливайте тісто по формах на ¾ об’єму.
- Поставте їх у духовку та випікайте 25-35 хв до готовності.
- Щоб перевірити готовність кексів, візьміть зубочистку та глибоко встроміть у випічку. Якщо на зубочистку не прилипло тісто — кекси готові.
Коли кекси приготуються, їх потрібно дістати з духовки та дати охолонути.
Прикрашайте ароматну випічкою цукровою пудрою або змащуйте шоколадом та споживайте. Смачного!