Вчені назвали вісім продуктів, який знижують ризик розвитку інсульту

Виктория Яснопольская журналист раздела Медицина
їжа

пикс

Згідно з результатами дослідження американських вчених, результати якого були опубліковані в журналі Stroke, включення до раціону продуктів, багатих на калій, може на 13% знизити ризик всіх видів інсульту у жінок старше 50 років.

Повідомляється, що команда протягом 11 років вивчала понад 90 тис. жінок в постменопаузі віком від 50 до 79 років, у яких в анамнезі не було інсульту.

— Високе споживання калію пов’язане з більш низьким ризиком інсульту та ішемічного інсульту, а також смертності від усіх причин у літніх жінок, особливо у тих, у кого немає гіпертонії, — резюмували дослідники.

Відзначається, що переваги калію в зменшенні кількості інсультів були підтримані Британським кардіологічним фондом (BHF).

Експерти Фонду пропонують такі продукти, багаті на калій:

  • курка — 174 г містить 574 мг калію;
  • банан — один містить 330 мг;
  • авокадо — половина містить 360 мг;
  • брокколі — 80 г в сирому вигляді містить 317 мг;
  • шпинат — 80 г містить 545 мг;
  • приготований лосось — 154 г містить 634 мг;
  • картопля — 175 г вареного містить 639 мг;
  • склянка знежиреного молока містить 316 мг.

Дослідження також показало, що дієти, багаті на калій, пов’язані зі зниженням артеріального тиску у жінок, які їдять забагато солі.

Джерело: Express

Categories: Еда Тело