Як приготувати глінтвейн: класичний рецепт покроково

Анна Голишевская редактор ленты
Глінтвейн рецепт

Глінтвейн рецепт покроково

Глінтвейн – це традиційний гарячий напій, який здобув популярність у багатьох країнах світу, особливо в холодні місяці року.

Цей ароматний напій відзначається своєю приємною та вишуканою смаковою палітрою, яка робить його ідеальним для створення затишної атмосфери та розслаблення.

Рецепт приготування смачного глінтвейну в домашніх умовах дивіться в матеріалі Фактів ICTV.

Про користь глінтвейну можна почитати тут.

Як приготувати глінтвейн

Неймовірний аромат спецій і тепло червоного вина – це і є глінтвейн. Варто приготувати!

Інгредієнти

  • вино червоне сухе – 0,7 л
  • цедра апельсина – 1 шт.
  • апельсин – 2 шт.
  • лимон – 2 шт.
  • яблуко – 1 шт.
  • мед – 2 ст. л
  • кориця – 2 палички
  • бодян – 3 шт.
  • кардамон – 4 шт.
  • гвоздика – 4-5 шт.
  • запашний перець – 2 шт.

Приготування

  1. Виливаємо вино в каструлю та залишаємо варитися на повільному вогні.
  2. Додаємо у вино цедру апельсина, палички кориці, бодян, перець, гвоздику.
  3. Зерна кардамону розчавіть і закиньте в каструлю.
  4. Додайте сік апельсина та яблука, які перед цим потрібно нарізати кружечками.
  5. Додаємо мед (2 ст. л.), хто любить солодше – кладіть більше.
  6. Наливаємо сік лимона.
  7. Перед подаванням напою на стіл процідіть отриману суміш.
  8. Прикрасьте напій кружальцями апельсина. Смачного!
Categories: Еда Тело