Ботулізм у французькому ресторані: керівника закладу звинувачують у смерті відвідувачки

Валентина Андрейко журналістка
хвіст смаженої рибихвіст смаженої риби

Керівника ресторану Tchin Tchin у центрі Бордо взяли під варту і висунули звинувачення в умисному вбивстві та створенні небезпеки для життя інших людей, ненаданні допомоги особі в небезпеці та продажі зараженої або токсичної їжі.

Про це повідомив старший прокурор Фредерік Портері.

Смерть у Бордо

Причиною стала смерть 32-річної туристки з Греції, яка померла, повечерявши у цьому ресторані. Згодом підтвердився діагноз ботулізм.

Інших 16 відвідувачів, що були на вечері разом з нею і теж захворіли, лікарям все-таки вдалося врятувати. Ще 25 осіб відбулися легкими симптомами.

– У ресторані були виявлені порушення правил гігієни та зберігання продуктів. Токсин ботулізму виявили у сардинах, які подавали гостям, — заявив старший прокурор Фредерік Портері.

Ботулізм — серйозне неврологічне захворювання, яке є летальним у 5-10% випадків. Його спричиняє сильний токсин, який розвивається в неправильно стерилізованій їжі.

Хвороба може порушувати зір, утруднити ковтання, а у важких випадках паралізує м’язи, особливо дихальні, що викликає зупинку дихання.

Якщо керівника ресторану визнають винним, чоловікові може загрожувати від двох до п’яти років ув’язнення та штраф у розмірі до €600 тис.