Дослідження, опубліковане у науковому виданні Environmental Science & Technology, свідчить, що персики утворюють фітонутрієнти, біологічно активні сполуки, які разом із каротиноїдами та кавовою кислотою діють як потужні антиоксиданти.
Встановлено, що ці сполуки допомагають уповільнити та зменшити окислювальні процеси від токсинів і вільних радикалів, тобто мають сильні протиракові властивості.
Науковці та дієтологи підкреслюють, що персики містять багато вітамінів і мінералів, зокрема мідь.
Персики позитивно впливають на роботу серця, покращують травлення та підтримують нормальний рівень холестерину в крові.
Варто відзначити також низьку калорійність плодів, особливо важливу для тих, хто не хоче набирати зайві кілограми.
Отже, персик – це не просто насолода. І не має значення, як само їх їсти: просто свіжими, у вигляді компотів чи смузі або як компонент десертів та пирогів. У будь-якому випадку цей фрукт стане чудовим доповненням здорового раціону.
Джерело: EAT THIS,NOT THAT