Найнебезпечніші фруктові соки, які спричиняють підвищення цукру в крові, називає дієтолог

Валентина Андрейко журналістка
фруктові коктейлі

Дієтологи вже не такі оптимістичні стосовно фруктових соків. Вони зазначають, що деякі з них мають величезну кількість калорій і різко підвищують рівень цукру в крові.

Фахівчиня з харчування Джессі Федер називає соки, які варто виключити зі свого раціону, щоб зберегти талію під контролем і уникнути прихованих стрибків цукру.

Чи корисні нектари, морси, лимонади

Насамперед дієтолог вважає шкідливими ароматизовані соки.

Вони продаються в яскравих пакетах і мають неймовірні відтінки кольорів і смаків – від апельсинів і яблук до екзотичних сумішей.

– Ці напої анонсуються в рекламі як зручний спосіб отримати необхідну дозу вітамінів і освіжитися, – говорить дієтолог.

Однак, за її словами, майже всі вони багаті на цукор і не мають клітковини, тож гарантовано спричинять стрімке зростання цукру в крові. Якщо вживати ці напої часто, можна очікувати і збільшення ваги тіла.

До цього ж розряду небезпечних варто віднести й нектари, фруктові пунші та коктейлі, лимонади, морси.

– Ці фруктові напої насправді містять дуже мало фруктів, якщо взагалі містять, – каже Федер.

Натомість, додає дієтолог, вони багаті на штучні барвники, цукор та калорії.

Джессі Федер переконує усіх прибічників здорового харчування відмовитися від магазинних соків і знаходити час для приготованих власноруч.

– Приготування смузі з цілих фруктів – найкращий варіант, оскільки ви не тільки отримаєте сік, а й корисну клітковину та поживні речовини, – запевняє Федер.

Джерело: She Finds