Оливкова олія: експерти пояснили, як її зберігати, щоби не зіпсувати

Марина Мелехова редактор розділу Медицина
Оливкова олія

Чимало людей вважає, якщо поставити оливкову олію в холодильник, це надійний спосіб збергіти продукт.

Однак холод може призвести до того, що олія загустіє, втратить не лише свою текстуру та аромат, а й користь.

Експерти пояснили, чому місце для зберігання оливкової олії впливає на її якість та дали поради, як не зіпсувати продукт.

Оливкова олія: правила зберігання

Оливкова олія багата на антиоксиданти та здорові жири, зокрема мононенасичені жирні кислоти, які сприяють здоров’ю серця.

Вона також допомагає знижувати рівень запалення в організмі, покращує травлення та стан шкіри завдяки вітаміну Е.

Однак смакові та корисні властивості можна втратити, якщо зберігати продукт в холодильнику чи біля плити.

Через холод оливкова олія стає загустою, тоді як висока температура прискорює процеси окислення.

На думку експертів-дієтологів, найкраще місце для зберігання оливкової олії — прохолодне і темне, подалі від сонячного світла та джерел тепла.

Іноді заради економії виробники розливають оливкову олію у пластикову тару, що також може негативно вплинути на якість продукту.

Пластик здатний вступати у взаємодію з олією, що врешті-решт призводе до втрати аромату та корисних властивостей.

Краще обирати олію в скляних непрозорих пляшках, які надійно захищають від зовнішніх факторів.

Джерело: Daily Record