Знеболювальне в салаті: науковці назвали плід, складові якого мають властивості ібупрофену

Валентина Андрейко журналістка
оливки, оливкове масло

Маленькі непоказні оливки різного кольору містять справжнє багатство поживних речовин, зокрема сполуку олеокантал, що має дію, подібну до ібупрофену.

Що таке олеокантал

Цю сполуку відкрив біолог Гері Бошан у 1999 році. Оливкові дерева славляться своїм довголіттям, і вчений довів, що вони можуть поділитися цим з нами.

Олеокантал допомогає знизити запалення в організмі, захистити клітини від ушкоджень вільними радикалами та зменшити біль. Окрім усього він ще й перешкоджає накопиченню бета-амілоїду, який відповідає за хворобу Альцгеймера.

Оливки, за рахунок вмісту інших складових, також можуть допомогти знизити рівень поганого холестерину і підвищити рівень хорошого, що корисно для здоров’я серця.

Вміст вітамінів А, С і Е, цих сильних антиоксидантів наділяє оливки здатністю уповільнювати процес старіння та знижувати ризик захворювань, пов’язаних зі способом життя.

Чорні, фіолетові, зелені і червоні

Оливки та оливкова олія (обов’язково першого віджиму) – незамінна частина середземноморської дієти.

Найчастіше ми бачимо ці фрукти у зеленому або чорному кольорі, насправді ж є ще й плоди різних відтінків червоного та коричневого.

Оливки їдять як закуску, додають до салатів, піци, пасти, а також до м’ясних страв і солянок.

Однак слід пам’ятати, що оливки є висококалорійним продуктом, тому їх слід вживати в помірних кількостях, особливо якщо ви стежите за своєю вагою.

Джерело: Pysznosci