Сімейний лікар, терапевт Людмила Сердюк у коментарі Фактам ICTV пояснила, чому краще відмовитися від купівлі промислово нарізаного хліба.
Несприятливе поєднання двох чинників
– Тут можна говорити про несприятливе поєднання двох чинників: поліетиленового пакета та більшої поверхні поширення пліснявих спор на вже нарізаних шматочках, – каже медик.
Іншими словами, за словами лікаря, якщо з цієї комбінації прибрати чинник промислової нарізки і замінити його ненарізаними буханцем або батоном, то якість такого продукту різко зросте.
Обробка спецрозчинами
Крім того, як зазначила Людмила Сердюк, саме з огляду на те, що нарізаний хліб схильний швидше псуватися, його обробляють спеціальними хімічними розчинами, які ми поглинаємо разом із нарізаними скибочками.
До того ж ніхто не може поручитися, що олія, якою обробляють ножі під час нарізання хліба, завжди найвищої якості. На жаль, але часто це далеко не так, уточнила сімейний лікар.