У вересні минулого року в Массачусетсі, США, помер підліток, який з’їв екстремально гостру чипсину. Тоді фахівці лише припускали, що причиною смерті став снек. Нещодавно лікарі оприлюднили результати розтину.
Згідно з результатами, причиною смерті став високий вміст капсаїцину у чипсині та вроджені патології серця у хлопця.
Справжня причина смерті
У підлітка було збільшене серце та аномалія у розташуванні однієї з артерій. Вони проростала всередину м’язової тканини.
Основний активний компонент гострого перцю, яким були приправлені снеки, може спричиняти серцеві порушення навіть у здорових людей.
Лікарі дійшли висновку, що фатальною для підлітка з вродженими вадами серця стала висока концентрація капсаїцину у чипсині.
Через екстремальну гостроту серце почало активніше скорочуватися. Це в свою чергу призвело до порушення кровопостачання та спричинило зупинку.
Фото: Paqui Chips