Апетитні запечені роли: рецепт як з ресторану

Оксана Жучок кулінарний експерт, редактор
запечені роли

Запечені роли вже давно стали одними з найпопулярніших страв японської кухні в Україні. І не дарма!

Ця тепла закуска з золотавою “шапочкою” сиру і ніжною начинкою по-новому розкриває смак японського делікатесу.

Багато хто шукає рецепт запечених ролів, щоб приготувати в домашніх умовах. Тож ділимося перевіреним часом рецептом. Буде смачно та красиво!

Запечені роли в домашніх умовах

Окрім запропонованих продуктів, у роли можна додавати будь-які інші до ваших смакових уподобань. Наприклад, крабові палички, тофу, водорості вакаме, трішки васабі тощо.

Інгредієнти на 4 роли:

  • рис для суші варений – 2 склянки
  • норі – 4 листи
  • огірок (довгий, бажано за розміром листа норі) – 1 шт.
  • лосось чи сьомга малосольна – 80 г
  • крем-сир – 200 г
  • креветочна паста – 100 г
  • твердий сир – 100 г
  • майонез – 1 ст. л.
  • соус теріякі – для прикрашання страви

Рецепт запечених ролів покроково:

  1. Спочатку підготуємо усі інгредієнти для приготування запечених ролів. Рис охолоджуємо до кімнатної температури. Огірки чистимо та нарізаємо тонкими смужками. Червону рибу нарізаємо слайсами.
  2. На килимок для приготування суші (макісу) викладаємо лист норі. На нього злегка утрамбовуємо варений рис. Потім – смужку крем-сиру, огірок і слайс риби.
  3. Край норі змащуємо водою та скручуємо у рол.
  4. Коли усі роли будуть готові, розрізаємо їх. Приблизно на 6-8 частин кожен рол.
  5. Твердий сир натираємо та змішуємо з майонезом.
  6. Викладаємо суші у форму застелену пергаментним папером. Зверху розкладаємо креветочну пасту. Акуратно, формуючи “шапочку”, викладаємо на
  7. роли твердий сир.
  8. Запікаємо роли у духовці за 170 °С допоки сир не зарум’яниться (близько 8 хвилин).

Запечені роли готові. Прикрашаємо їх соусом теріякі. Подаємо з васабі, соєвим соусом і маринованим імбиром.

Не бійтеся експериментувати з начинками і ваші запечені роли завжди будуть викликати захоплення. Смачного!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Categories: Їжа Тіло