Запечені роли вже давно стали одними з найпопулярніших страв японської кухні в Україні. І не дарма!
Ця тепла закуска з золотавою “шапочкою” сиру і ніжною начинкою по-новому розкриває смак японського делікатесу.
Багато хто шукає рецепт запечених ролів, щоб приготувати в домашніх умовах. Тож ділимося перевіреним часом рецептом. Буде смачно та красиво!
Запечені роли в домашніх умовах
Окрім запропонованих продуктів, у роли можна додавати будь-які інші до ваших смакових уподобань. Наприклад, крабові палички, тофу, водорості вакаме, трішки васабі тощо.
Інгредієнти на 4 роли:
- рис для суші варений – 2 склянки
- норі – 4 листи
- огірок (довгий, бажано за розміром листа норі) – 1 шт.
- лосось чи сьомга малосольна – 80 г
- крем-сир – 200 г
- креветочна паста – 100 г
- твердий сир – 100 г
- майонез – 1 ст. л.
- соус теріякі – для прикрашання страви
Рецепт запечених ролів покроково:
- Спочатку підготуємо усі інгредієнти для приготування запечених ролів. Рис охолоджуємо до кімнатної температури. Огірки чистимо та нарізаємо тонкими смужками. Червону рибу нарізаємо слайсами.
- На килимок для приготування суші (макісу) викладаємо лист норі. На нього злегка утрамбовуємо варений рис. Потім – смужку крем-сиру, огірок і слайс риби.
- Край норі змащуємо водою та скручуємо у рол.
- Коли усі роли будуть готові, розрізаємо їх. Приблизно на 6-8 частин кожен рол.
- Твердий сир натираємо та змішуємо з майонезом.
- Викладаємо суші у форму застелену пергаментним папером. Зверху розкладаємо креветочну пасту. Акуратно, формуючи “шапочку”, викладаємо на
- роли твердий сир.
- Запікаємо роли у духовці за 170 °С допоки сир не зарум’яниться (близько 8 хвилин).
Запечені роли готові. Прикрашаємо їх соусом теріякі. Подаємо з васабі, соєвим соусом і маринованим імбиром.
Не бійтеся експериментувати з начинками і ваші запечені роли завжди будуть викликати захоплення. Смачного!
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.