Сьогодні ділимося рецептом варення з дині на зиму. Ця ароматна заготівля стане чудовою знахідкою у холодну пору року, нагадуючи про тепле літо і спекотні дні. Зробіть запас і насолоджуйтесь ніжним смаком цілий рік!
Варення з дині на зиму: рецепт
Для цього варення можна використовувати дині, які ще не повністю дозріли. Вони краще тримають форму під час варіння і надають варенню цікаву текстуру.
Інгредієнти:
- диня почищена – 4,5 кг
- цукор – 1,5 кг
- лимони (середнього розміру) – 2 шт.
- вода – 500 мл
- суха суміш конфітюр з пектином (за бажанням) – 1-2 упаковки
Варення з дині покроково:
- Можна нарізати м’якоть дині кубиками, а для створення апетитних кружалець використати спеціальну ложку для вирізання кульок із фруктів. Це зробить варення не лише смачним, а й естетичним.
- У каструлю вливаємо 500 мл води й всипаємо цукор, перемішуємо. Доводимо до кипіння, щоб цукор повністю розчинився. Варимо 5 хвилин.
- Отриманим сиропом заливаємо нарізану диню, злегка перемішуємо і залишаємо на 2 години за кімнатної температури. Потім поміщаємо на 5-6 годин у холодильник.
- Після настоювання поміщаємо каструлю з нашою солодкою заготівлею на вогонь. Додаємо сік двох лимонів. Він надасть варенню з дині приємної кислинки та підкреслить аромат. З моменту закипання готуємо на середньому вогні 10 хвилин, не забуваючи помішувати.
- Після першого варіння знімаємо каструлю з плити та залишаємо на ніч, щоб диня добре просочилася сиропом.
- Вранці варимо диню 5 хвилин після закипання, постійно помішуючи. Залишаємо до вечора.
- Увечері, під час останнього етапу варіння, за бажанням додаємо суміш з пектином. Це допоможе досягти густішої консистенції варення. Знову варимо 5 хвилин і знімаємо з вогню.
- Гаряче варення з дині відразу розливаємо у стерилізовані банки та закатуємо стерилізованими кришками. Банки перевертаємо догори дном і залишаємо на добу охолоджуватися.
Варення з дині може стати не лише смаколиком для чаювання, а й відмінним додатком до випічки. Використовуйте цей десерт як прошарок для тортів чи як начинку для пирогів та іншої випічки.
Читайте також: