Ароматне варення з дині на зиму: рецепт простий

Оксана Жучок кулінарний експерт, редактор
Варення з дині на зиму: рецепт простий

Сьогодні ділимося рецептом варення з дині на зиму. Ця ароматна заготівля стане чудовою знахідкою у холодну пору року, нагадуючи про тепле літо і спекотні дні. Зробіть запас і насолоджуйтесь ніжним смаком цілий рік!

Варення з дині на зиму: рецепт

Для цього варення можна використовувати дині, які ще не повністю дозріли. Вони краще тримають форму під час варіння і надають варенню цікаву текстуру.

Інгредієнти:

  • диня почищена – 4,5 кг
  • цукор – 1,5 кг
  • лимони (середнього розміру) – 2 шт.
  • вода – 500 мл
  • суха суміш конфітюр з пектином (за бажанням) – 1-2 упаковки

Варення з дині покроково:

  1. Можна нарізати м’якоть дині кубиками, а для створення апетитних кружалець використати спеціальну ложку для вирізання кульок із фруктів. Це зробить варення не лише смачним, а й естетичним.
  2. У каструлю вливаємо 500 мл води й всипаємо цукор, перемішуємо. Доводимо до кипіння, щоб цукор повністю розчинився. Варимо 5 хвилин.
  3. Отриманим сиропом заливаємо нарізану диню, злегка перемішуємо і залишаємо на 2 години за кімнатної температури. Потім поміщаємо на 5-6 годин у холодильник.
  4. Після настоювання поміщаємо каструлю з нашою солодкою заготівлею на вогонь. Додаємо сік двох лимонів. Він надасть варенню з дині приємної кислинки та підкреслить аромат. З моменту закипання готуємо на середньому вогні 10 хвилин, не забуваючи помішувати.
  5. Після першого варіння знімаємо каструлю з плити та залишаємо на ніч, щоб диня добре просочилася сиропом.
  6. Вранці варимо диню 5 хвилин після закипання, постійно помішуючи. Залишаємо до вечора.
  7. Увечері, під час останнього етапу варіння, за бажанням додаємо суміш з пектином. Це допоможе досягти густішої консистенції варення. Знову варимо 5 хвилин і знімаємо з вогню.
  8. Гаряче варення з дині відразу розливаємо у стерилізовані банки та закатуємо стерилізованими кришками. Банки перевертаємо догори дном і залишаємо на добу охолоджуватися.

Варення з дині може стати не лише смаколиком для чаювання, а й відмінним додатком до випічки. Використовуйте цей десерт як прошарок для тортів чи як начинку для пирогів та іншої випічки.

Categories: Їжа Тіло