Зима – це час, коли вітамінів обмаль, а так хочеться насолоджуватися літніми фруктами. Один із чудових способів зберегти смак груш – зробити компот із груш на зиму.
Ми маємо чудовий рецепт компоту з груш на зиму без стерилізації й з радістю ділимося їм з вами. Технологія проста. Варто приготувати!
Як варити компот із груш і що додати для смаку – читайте в матеріалі.
Компот із груш на зиму
Час приготування – 1 година 30 хвилин. Груші обирайте стиглі, але міцні та ароматні. Щоб компот був ще смачнішим і привабливішим, можна додати кілька ягід малини, ожини чи інших яскравих ягід.
Інгредієнти:
- груші
- вода
- м’ята – 3‒4 гілочки (за бажанням)
На 1 літр компоту:
- цукор – 170 г
- лимонна кислота – 1/3 ч. л.
- аспірин – 1/2 таблетки
Компот із груш на зиму без стерилізації покроково:
- Спочатку ретельно миємо та стерилізуємо банки та кришки. Це важливий крок, який забезпечить зберігання напою.
- Груші добре миємо та обсушуємо. За бажанням, але це не обов’язково, видаляємо хвостики і носики. Потім розкладаємо груші по банках, заповнюючи їх трохи більше половини.
- Заповнені грушами банки заливаємо гарячою водою по вінця. Після цього воду зливаємо у велику каструлю, щоб визначити її об’єм.
- У каструлю з водою додаємо цукор і лимонну кислоту та промити м’яту, враховуючи пропорції: 170 г цукру та 1/3 ч. л. лимонної кислоти на 1 літр води. Викладаємо груші.
- Груші з сиропом доводимо до кипіння і варимо 8 хвилин. Потім виймаємо м’яту.
- За допомогою шумівки розкладаємо груші у стерилізовані банки і заливаємо гарячим сиропом до верху.
- В кожну банку кидаємо по 1/2 таблетки аспірину на 1 літр компоту. Аспірин допоможе зберегти компот і запобігти псуванню.
- Банки з компотом з груш на зиму закатуємо та перевертаємо догори дном. Накриваємо їх великим полотенцем і даємо повністю охолонути.
Джерело: Смачно
Читайте також: