Баклажани – овоч не тільки смачний, а й дуже корисний. Вони легко і просто можуть стати основою багатьох страв! Сьогодні готуємо баклажани з фаршем у духовці шарами. Ця страва не тільки приваблює своїм ароматом, але приємно тішить своїм виглядом та смаком.
Отже, як приготувати баклажани з фаршем у духовці шарами покроково швидко і просто – читайте в матеріалі.
Баклажани з фаршем у духовці шарами: рецепт
Для приготування краще використовувати молоді баклажани з гладкою шкіркою і без видимих пошкоджень. Старі баклажани можуть містити багато насіння, що псує смак страви.
Інгредієнти:
- баклажани – 3 шт.
- фарш м’ясний (бажано асорті) – 500-600 г
- цибулина ріпчаста – 1 шт. чи зелена цибуля – 1 пучок
- часник – 2 зубки
- томатний сік – 2 склянки
- сметана – 100 г
- сир (моцарела чи сулугуні) – 200 г
- сіль, мелений чорний перець та трави – до смаку
- оливкова олія – для смаження
Приготування:
- Баклажани нарізаємо кружальцями чи смужками. Злегка солимо і залишаємо на 20 хвилин. Потім промиваємо та злегка відтискаємо.
- Томатний сік перемішуємо зі сметаною.
- Цибулю нарізаємо і смажимо на попередньо розігрітій оливковій олії близько 5 хвилин. Потім додаємо фарш і смажимо, помішуючи, ще 5 хвилин. Солимо, перчимо, додаємо сушені трави до смаку і вливаємо томатний сік зі сметаною. Тушкуємо усе разом 5 хвилин. Додаємо пропущений через прес часник.
- Сир натираємо на грубій тертці.
- Форму для запікання змащуємо олією і викладаємо шарами баклажани та фарш з овочами. Кожен шар посипаємо тертим сиром. Якщо начинка не дуже солона, кожен шар можна злегка присолювати. Верхнім шаром повинен бути сир.
- Запікаємо баклажани з фаршем у духовці шарами за 190 °C близько 35 хвилин. Страва готова, коли сир гарно розплавиться та з’явиться рум’яна сирна скоринка.
Дістаємо баклажани з фаршем з духовки та відразу подаємо до столу. Перед подачею можна посипати страву нарізаною зеленню.
Читайте також: