Котлети з сочевиці: рецепт приготування пісної страви

Лариса Божко журналістка розділу Здоров'я
котлети з сочевиці, гороху

Vegan cutlets, pancakes with young peas and tomato sauce. Close-up

Котлети з сочевиці з горохом можуть стати чудовою заміною м’ясному варіанту страви для тих, хто не їсть м’яса або дотримується посту. Та ці котлети такі смачні, що й любителі м’яса не відмовляться від них, впевнений шеф Євген Клопотенко.

Котлети з сочевиці і гороху

Інгредієнти:

Для соусу:

Як приготувати котлети з сочевиці і гороху:

  1. Сочевицю відваріть у підсоленій воді до готовності. Горошок заморожений відваріть  протягом 10 хвилин.
  2. Відваріть картоплю очищену.
  3. Горошок і варену картоплю потовчіть.
  4. Цибулю почистіть і дрібно поріжте, моркву потріть на крупній тертці. Обсмажте овочі на пательні з олією до прозорості цибулі.
  5. Додайте на пательню відварену сочевицю і тушкуйте 2-3 хвилини. Перекладіть піджарку в каструлю і подрібніть занурювальним блендером до стану пюре.
  6. Змішайте в мисці горохово-картопляне пюре з овочевою піджаркою, додайте мелений кмин, сіль і перець за смаком. Сформуйте з маси котлетки, обваляйте їх у сухарях і обсмажте на пательні з соняшниковою олією до золотистої скоринки.
  7. Для соусу: змішайте йогурт, оливкову олію і подрібнений зубчик часнику.

Подавайте котлети разом із соусом. Якщо дотримуєтеся посту, соус можна просто виключити.

Categories: Їжа Тіло