Річкова риба та риба зі ставків зажди була на столі в українців. З рибою навіть варили і варять борщ.
Шеф Євген Клопотенко пропонує рецепт борщу з карасями.
Пісний борщ із карасями актуальна страва під час Великого посту.
Борщ із карасями
Інгредієнти:
- 2 л води (+150 мл для овочів);
- 6 невеликих карасів;
- 1 великий буряк;
- 1 середня цибуля;
- 4 середні картоплини;
- 1 середня морква;
- 200 мл домашнього томатного соку;
- 200 г свіжої капусти;
- 2 лаврових листки;
- 3 горошини духмяного перцю;
- 1 ст. л. борошна;
- 3 ст. л. соняшникової олії;
- сіль та перець до смаку.
Як приготувати пісний борщ з карасями:
- Почистьте від луски та нутрощів рибу. Помийте її під проточною водою та обсушіть.
- Посоліть рибу з обох боків та запаніруйте в борошні.
- Розігрійте пательню з олією й обсмажте карасів з обох боків до рум’яної скоринки. Перекладіть на паперові рушники, щоб позбавити рибу від зайвої олії.
- Почистьте буряк, цибулину, картоплю та моркву. Цибулю поріжте кубиком, а моркву з буряком натріть на тертці.
- Цибулю обсмажте у глибокій пательні на олії до м’якості. Додайте моркву і буряк, влийте домашній томатний сік і тушкуйте все разом кілька хвилин. Потім додайте 150 мл води, доведіть до кипіння і тушкуйте на повільному вогні 10 хвилин.
- Тим часом картоплю поріжте невеликими кубиками, викладіть у каструлю і залийте 2 л води. Варіть на середньому вогні з дрібкою солі 20 хвилин.
- Нашаткуйте свіжу капусту, додайте у каструлю та варіть ще протягом 10 хвилин.
- Після цього додайте в каструлю овочі з пательні, 2 лаврових листи, 3 горошини духмяного перцю, сіль та перець до смаку. Залиште на повільному вогні на 5 хвилин.
- Додайте до борщу смажених карасів і проваріть усе разом протягом кількох хвилин.
Читайте також:
Джерело: Євген Клопотенко