До посту: червоний борщ із карасями

Лариса Божко журналістка розділу Здоров'я
борщ с карасями

Traditional Hungarian fish soup in a small red kettle

Річкова риба та риба зі ставків зажди була на столі в українців. З рибою навіть варили і варять борщ.

Шеф Євген Клопотенко пропонує рецепт борщу з карасями.

Пісний борщ із карасями актуальна страва під час Великого посту.

Борщ із карасями

Інгредієнти:

  • 2 л води (+150 мл для овочів);
  • 6 невеликих карасів;
  • 1 великий буряк;
  • 1 середня цибуля;
  • 4 середні картоплини;
  • 1 середня морква;
  • 200 мл домашнього томатного соку;
  • 200 г свіжої капусти;
  • 2 лаврових листки;
  • 3 горошини духмяного перцю;
  • 1 ст. л. борошна;
  • 3 ст. л. соняшникової олії;
  • сіль та перець до смаку.

Як приготувати пісний борщ з карасями:

  1. Почистьте від луски та нутрощів рибу. Помийте її під проточною водою та обсушіть.
  2. Посоліть рибу з обох боків та запаніруйте в борошні.
  3. Розігрійте пательню з олією й обсмажте карасів з обох боків до рум’яної скоринки. Перекладіть на паперові рушники, щоб позбавити рибу від зайвої олії.
  4. Почистьте буряк, цибулину, картоплю та моркву. Цибулю поріжте кубиком, а моркву з буряком натріть на тертці.
  5. Цибулю обсмажте у глибокій пательні на олії до м’якості. Додайте моркву і буряк, влийте домашній томатний сік і тушкуйте все разом кілька хвилин. Потім додайте 150 мл води, доведіть до кипіння і тушкуйте на повільному вогні 10 хвилин.
  6. Тим часом картоплю поріжте невеликими кубиками, викладіть у каструлю і залийте 2 л води. Варіть на середньому вогні з дрібкою солі 20 хвилин.
  7. Нашаткуйте свіжу капусту, додайте у каструлю та варіть ще протягом 10 хвилин.
  8. Після цього додайте в каструлю овочі з пательні, 2 лаврових листи, 3 горошини духмяного перцю, сіль та перець до смаку. Залиште на повільному вогні на 5 хвилин.
  9. Додайте до борщу смажених карасів і проваріть усе разом протягом кількох хвилин.

Джерело: Євген Клопотенко

Categories: Їжа Тіло