До пирогів і домашнього сиру: пʼять простих рецептів вишні у власному соку

Владислава Ткаченко редакторка стрічки
Вишні

Вишня – корисна та універсальна ягода. Її можна додавати у пироги, компоти, пиріжки, вареники, млинці чи домашній сир.

Щоб узимку ласувати смачною ягодою та додавати її в різноманітні страви, господині ще влітку консервують вишню у власному соку.

Факти ICTV підготували для вас рецепти вишні у власному соку на усі випадки життя.

Вишня з цукром у власному соку

Інгредієнти: 

  • Вишня – 1 кг
  • Цукор – 0,5 кг

Приготування:

  1. Спершу потрібно ретельно помити та перебрати вишню, видаливши листочки, плодоніжки та гнилі ягоди. Далі вишню промиваємо у холодній воді та залишаємо на 2-5 хвилин на друшляку, щоб стекла зайва вода.
  2. Тепер видаляємо усі кісточки. Сік, який будуть виділяти вишні, не виливаємо, а залишаємо в тарілці.
  3. Ягоди без кісточки перекладаємо в чисту посудину та засипаємо цукром. Залишаємо ягоди на 6-8 год, щоб вишні пустили сік.
  4. Через 8 годин стерилізуємо банки й кришки, а вишню з цукром та соком пересипаємо в каструлю та ставимо на вогонь (потрібно довести до кипіння, але не кипʼятити). Масу потрібно постійно помішувати та стежити, щоб увесь цукор розчинився.
  5. У простерилізовані банки викладаємо спочатку вишні, а потім заливаємо їх соком. Стерилізуємо банки з ягодами 10 хвилин, а потім закатуємо кришками.

Коли вишні у власному соку охолонуть, можна переносити банки на балкон чи в погріб.

Вишня з кісточками у власному соку

Що знадобиться:

  • Вишня – 1 кг
  • Цукор – 250 г

Приготування:

  1. Спершу вишню потрібно ретельно вимити та висушити на паперовому рушнику.
  2. Далі засипаємо ягоду цукром, перекладаємо в банки та залишаємо на 1 годину.
  3. Після закінчення часу простерилізуйте банки з ягодами близько 20 хвилин і закатайте кришками. І все, вишня з кісточками у власному соку готова!

Фото: Depositphotos

Вишня у власному соку без цукру

Для цього рецепту вам знадобиться лише 1 кг вишень

  1. Ягоди потрібно перебрати, помити й висушити. Кісточки можна видалити, але це на бажання.
  2. Перекладаємо чисті та сухі вишні в банки й залишаємо на кілька годин. Головне, щоб ягоди пустили сік.
  3. Коли це станеться, простерилізуйте банки з вишнями 20 хвилин та закатайте кришками. І готово!

Вишня з корицею у власному соку

Вишня у власному соку з корицею стане чудовою начинкою для випічки, млинців чи домашнього сиру!

Інгредієнти:

  • Вишня – 1 кг
  • Цукор – 250 г
  • Мелена кориця – 1 ч. л.

Приготування:

  1. Ретельно помийте та переберіть вишню, видаливши плодоніжки та гнилі ягоди.
  2. Далі потрібно вимити ягоду в холодній воді та видалити усі кісточки. Сік, що виділиться, залишаємо в окремій тарілці.
  3. Тепер шарами викладіть в чисті банки вишню, цукор й корицю. Накрийте банки капроновими кришками та залиште на кілька годин у теплому місці.
  4. Коли вишня пустить багато соку, простерилізуйте банки з ягодами та закатайте кришками.

Вишня з апельсином у власному соку

Вам знадобиться:

  • Вишні – 1 кг
  • Цукор – 400 г
  • Апельсинова цедра – 1 ст. л.

Приготування:

  1. Ягоди промиваємо та висушуємо на паперовому рушнику.
  2. Далі змішуємо з цукром та апельсиновою цедрою.
  3. Готову масу розкладаємо по банках і залишаємо на 2-3 годин.
  4. Після закінчення часу простерилізуйте банки 15 хвилин і закрийте кришками.
Categories: Їжа Тіло