Домашнє вино з ожини: що знадобиться та як готувати

Владислава Ткаченко редакторка стрічки
Вино з ожини

Ожина – не лише смачна, а й дуже корисна ягода. Тому її часто додають у різні страви. Також з ожини готують багато алкогольних напоїв: наливки, вина, настоянки тощо.

Як приготувати вино з ожини в домашніх умовах – читайте в нашому матеріалі.

Вино з ожини: рецепт

Готове ожинове вино приємно здивує вас неймовірним червоно темно-фіолетовим кольором, витонченим ягідним ароматом і неповторним смаком.

Що знадобиться:

  • Ожина – 6 кг
  • Вода – 8 л
  • Мед – 0,5 л
  • Цукор – 3 кг

Як готувати вино з ожини покроково:

Фото: Unsplash

  1. Великий плюс, що перед приготуванням ягоду не потрібно мити. Вам необхідно зібрати чи купити ожину, перекласти в деревʼяну посудину та розімʼяти. Розминати ягоду можна  руками, спершу одягнувши рукавички, або за допомогою товкача.
  2. Ретельно розминайте ожину, щоб не лишилось цілих ягід. У вас має вийти ягідне пюре. До речі, використовувати блендер не можна, адже він пошкодить маленькі кісточки ожини.
  3. Готову ягідну масу перекладіть у банки, залийте водою (6 літрів) і залиште в прохолодному місці на 4 дні.
  4. Після цього процідіть напій, а ягоди, що залишилися після проціджування, розімніть руками. Проціджену ожину залийте 4 літрами води та залиште ще на 6 год. Тепер вино потрібно знову процідити, добре відтискаючи залишки ягід.
  5. Тепер додайте цукор, мед і ретельно перемішайте масу. Перелийте майбутнє вино в чисті банки, закрийте їх марлею та залиште в прохолодному місці на 90 днів.
  6. Після закінчення часу можна розливати готове ожинове вино по пляшках та закорковувати. Зберігати напій потрібно в холодильнику або підвалі.
Categories: Їжа Тіло