Сезон консервування у розпалі, і господині докладають максимум зусиль, щоб забезпечити запаси комори смачною заготівлею. То ж пропонуємо ще один гарний рецепт. Готувати будемо мариновані огірки з французькою гірчицею.
Чому саме з цим видом гірчиці? Огірки мають приємний кисло-солодкий смак, помірну гостроту та неймовірну хрусткість. Секрет – саме використання французької гірчиці, яка надає огіркам особливого смаку.
Отже, як зробити мариновані огірки з французькою гірчицею на зиму – читайте в матеріалі.
Мариновані огірки з французькою гірчицею: рецепт
Експериментуйте зі спеціями, додаючи, наприклад, насіння кропу або гвоздику для більш цікавого смаку.
Інгредієнти на літрову банку:
- огірки – 400-500 г
- сіль – 1 ст. л. (без верху)
- цукор – 2 ст. л.
- оцет 9% – 2 ст.л.
- часник – 2-3 зубки
- лавровий лист – 1 шт.
- перець чилі – 2 кружальця
- горошини духмяного чи чорного перцю – 5-6 шт.
- французька гірчиця – 1 ст. л.
Приготування:
- Огірки замочуємо в холодній воді на 1 годину чи трохи більше. Це допоможе їм залишатися хрусткими після маринування. Кінчики з обох боків огірків зрізаємо – це за бажанням.
- На дно стерилізованої літрової банки викладаємо лавровий лист та горошини перцю.
- Додаємо почищений та нарізаний часник, перець чилі та французьку гірчицю.
- Потім всипаємо сіль та цукор. Вливаємо оцет. Щільно викладаємо огірки.
- Воду доводимо до кипіння, вливаємо у банку і накриваємо кришкою.
- У каструлю з тканиною ставимо банку з нашою заготівлею. Вливаємо теплу воду і доводимо до кипіння.
- Мариновані огірки з французькою гірчицею стерилізуємо 7-8 хвилин і відразу закатуємо.
- Тепер обережно прокручуємо банку на столі, щоб всі спеції рівномірно розподілилися і розчинилися сіль з цукром.
- Банку перевертаємо та укутуємо. Переносимо на зберігання через добу.
Читайте також: