Хрусткі огірки з борошном на зиму: рецепт

Оксана Жучок кулінарний експерт, редактор
Огірки з мукою на зиму

Ви коли-небудь пробували зробити огірки з борошном на зиму? Цей старовинний метод дозволяє створити хрустку та смачну закуску, яка точно здивує вас своїм смаком!

Борошно допомагає активувати процес бродіння, роблячи огірки особливо соковитими. Замочування огірків перед засолюванням гарантує збереження хрусткості. Сіль та часник додають пікантності, а кріп – аромату.

Процес заквашування огірків займає лише кілька тижнів, але результат перевершує очікування. Простота цього рецепту підходить навіть для новачків.

Отже, як приготувати огірки з борошном на зиму та корисні поради – читайте в матеріалі.

Огірки з борошном на зиму: рецепт

Цієї кількості інгредієнтів вистачить на трилітрову банку або три літрові банки.

Інгредієнти:

  • огірки – 1 кг
  • сіль – 3 ст. л.
  • борошно – 3 ст. л.
  • часник – 3-4 зубки
  • кріп – кілька гілочок
  • вода для заливки – приблизно 1 л

Окрім кропу та часнику можна також додати корінь чи листя хрону.

Приготування:

  1. Огірки замочуємо у холодній воді на 2 години. Тим часом банки варто простерилізувати чи гарно вимити з харчовою содою.
  2. Огірки дістаємо з води, ще раз злегка миємо та обрізаємо кінчики з обох боків.
  3. На дно підготовлених банок викладаємо почищені зубки часнику та кріп.
  4. Потім викладаємо огірки.
  5. У мисці змішуємо сіль з борошном. Отриману суміш висипаємо у банку з огірками.
  6. Заповнюємо банки холодною водою до верху, щоб огірки були повністю покриті водою.
  7. Банки щільно закриваємо та переносимо у прохолодне місце, наприклад, у погріб. Огірки мають кваситися близько 2-3 тижнів.

Рецепт огірків з борошном на зиму дійсно особливий. Беріть на озброєння і готуйте із задоволенням. Смачного!

Categories: Їжа Тіло