Кабачки з аличею, як ананаси: рецепт на 3 банки по 1 л

Оксана Жучок кулінарний експерт, редактор
Кабачки з аличею як ананаси

Наші українські господині відомі своїми вміннями зберігати дари літа. Вони вигадують рецепти, щоби радувати своїх рідних взимку смаколиками. Кабачки з аличею, як ананаси – один із таких чудових рецептів.

А ви вже готували кабачки, як ананаси?! Це один із найцікавіших та оригінальних рецептів! Він не тільки приємно здивує вашу родину та друзів, але й стане улюбленим смаколиком.

Як приготувати кабачки з аличею, як ананаси – читайте в матеріалі.

Алича багата на вітамін С та антиоксиданти, що зміцнюють імунітет і захищають від хвороб. Саме тому консервація з аличею буде корисною для здоров’я у зимові місяці.

Кабачки з аличею, як ананаси: рецепт

Щоб досягти насиченого смаку, ягід варто взяти більше, ніж кабачків. Щоб зекономити час, кабачки можна нарізати заздалегідь і зберігати у холодильнику.

Інгредієнти на 3 банки по 1 л:

  • великі кабачки (старі) – 2-3 шт.
  • алича жовта – 1,5 кг
  • вода – 1 л 200 мл
  • цукор – 500-600 г
  • сік лимона – 2 ст. л.

Кабачки з аличею – рецепт покроково:

  1. Кабачки та аличу миємо. Кабачки чистимо, видаляємо насіння. М’якоть нарізаємо скибочками чи кубиками.
  2. Літрові банки промиваємо у воді з харчовою содою і каплею рідкого миючого засобу, витираємо.
  3. На дно кожної банки викладаємо щільно шар аличі, потім шар кабачків, знову аличу, кабачки та зверху аличу. У нас має бути 3 шари аличі та 2 шари кабачків.
  4. Для сиропу у каструлі воду з цукром доводимо до кипіння. Варимо 3 хвилини та вливаємо сік лимона.
  5. Гарячий сироп виливаємо у банки та накриваємо кришками.
  6. Велику каструлю застилаємо марлею чи будь-якою тканиною, щоб банки не потріскалися. Поміщаємо в неї банки, заливаємо водою по вінця банок і ставимо на вогонь. Стерилізуємо після закипання води 15-17 хвилин.
  7. Банки дістаємо з каструлі, закатуємо та перевертаємо догори дном. Потім укутуємо і залишаємо на добу – до повного остигання.

Кабачки з аличею, як ананаси, виносимо в льох чи інше темне та прохолодне місце. До вживання заготівлю варто настояти не менше 2-х місяців.

Categories: Їжа Тіло