Качка з яблуками на Новий рік

Лариса Божко журналістка розділу Здоров'я
Качка з яблуками на Новий рік

Качка з яблуками – класична святкова страва. Шеф Євген Клопотенко пропонує запекти качку в тісті. М’ясо виходить настільки ніжним, що просто тане у роті. Ви й незчуєтеся, як страва зникне зі столу. Але задоволення від смаку того варте!

Інгредієнти:

  • 1 качка (2-2,5 кг)
  • 500 г борошна (+ 50 г для підпилу)
  • 250 мл води
  • 4 середніх квашених яблука
  • сіль та перець до смаку

Качку добре помийте та обсушіть паперовими рушниками. Ретельно натріть сіллю і перцем з усіх боків та зсередини. Розігрійте духовку до 180 градусів.

Висипте у миску борошно та влийте воду. Перемішайте спочатку ложкою, а потім вимішайте руками. Тісто має бути пружним та однорідним.

Розріжте навпіл 4 середніх за розміром квашених яблука та вкладіть у черево качки. Зашийте кулінарною ниткою, аби яблука не випадали.

Присипте стіл чи дошку борошном та викладіть тісто. Розкачайте так, щоб можна було загорнути у нього качку повністю.

Викладіть качку на тісто та щільно обгорніть, щоб не було отворів. Защипніть краї та викладіть швом вниз на деко. Запікайте 2,5 години у розігрітій до 180 градусів.

Джерело: Євген Клопотенко

Categories: Їжа Тіло