Компот із вишні на зиму: як зробити та що додати для смаку

Оксана Жучок кулінарний експерт, редактор
Компот із вишні на зиму

Вишня – ягода корисна, кисленька і неймовірно приваблива. То чому б не зробити компот із вишні на зиму?

Як зробити компот із вишні вдома за простим рецептом – читайте в матеріалі.

Компот із вишні на зиму: рецепт

Такий компот взимку стане чудовою альтернативою газованим напоям. А ще на основі вишневого компоту можна зварити смачний кисіль та желе.

Інгредієнти на трилітрову банку:

  • вода – 2 л 700 мл
  • цукор – 1 склянка (повна)
  • вишня – 350 г
  • кружальця лимона – 3 шт.
  • м’ята – 1 голочка

Використовуйте стиглі, але не перезрілі вишні. Вони повинні бути щільними та соковитими. Уникайте пошкоджених або гнилих ягід, адже вони можуть зіпсувати смак і якість компоту.

Компот із вишні: рецепт покроково

  1. Ягоди перебираємо, видаляємо гнилі, зіпсовані й, звісно, хвостики. Миємо їх та викладаємо на друшляк, щоб стекла вода.
  2. М’яту миємо та обсушуємо.
  3. Вишні викладаємо у стерилізовані банки та засипаємо цукор.
  4. Вливаємо окріп і залишаємо на 30 хвилин, накривши стерилізованими кришками.
  5. Потім сироп зливаємо у каструлю і доводимо до кипіння.
  6. Додаємо у банку з вишнями гілочку м’яти і вливаємо гарячий сироп.
  7. Банку з вишневим компотом закатуємо, перевертаємо і залишаємо охолонути. Потім перевіряємо банку перед зберіганням на наявність підтікання.

Компот із вишні на зиму готовий. Переносимо у льох чи комору. Смачного!

Categories: Їжа Тіло