Заготівля кропу на зиму – чудова ідея! Адже без цієї зеленої приправи важко уявити багато страв української кухні й не тільки.
Зверніть увагу на кріп на зиму в маслі. Рецепт цього виду заготовки кропу дуже простий і швидкий.
Звісно, сьогодні можна купити свіжу зелень і взимку, але її ціна буде значно вищою, ніж улітку. Та й саме літній кріп, зібраний з грядки, смакує найкраще.
Є багато способів зберігання кропу на зиму. Цю зелень можна заморожувати, консервувати, солити, маринувати або сушити.
Кріп на зиму в маслі: рецепт
Рецепт кропу на зиму в маслі може бути урізноманітнений до ваших смакових уподобань. Так, замість масла, можна використовувати олію (соняшникову, кунжутну, оливкову та інші види).
Інгредієнти:
- кріп – 200 г
- масло – 150 г
Приготування кропу в маслі в морозилку:
- Кріп потрібно перебрати, видаливши жовті та зіпсовані частини. Потім добре промити холодною водою та обсушити, розклавши на паперовому рушнику.
- Нарізаємо кріп дрібненько та розкладаємо у формочки для заморожування (пластикові чи силіконові).
- Вершкове масло нарізаємо кубиками та розтоплюємо на водяній бані або у мікрохвильовці. Перемішуємо.
- Поливаємо кріп у формочках маслом і залишаємо на 15-20 хвилин за кімнатної температури.
- Поміщаємо кріп на зиму в маслі у морозилку.
- Коли заготовка буде повністю заморожена, загортаємо її у харчову плівку. Це потрібно зробити для того, щоб кріп у маслі не просочився зайвими запахами.
Рекомендований термін зберігання – до 6 місяців. Обов’язково вказуйте дату заморожування. Це дасть змогу легко відстежувати термін придатності.
Заморожений у такий спосіб кріп буде зручним для додавання до супів, соусів, рагу та інших страв, зберігши свій смак і аромат.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.