Перець гострий маринований – це гарна закуска, яку можна додавати до різних страв. А приготування дуже просте і легке: потрібно мінімум інгредієнтів і всього 20 хвилин. Тож тримайте рецепт.
Як приготувати гострий маринований перець без стерилізації
Насамперед підготуйте необхідні продукти. Знадобляться такі інгредієнти.
Інгредієнти на 1 л:
- 1 л води
- 500 г гострого перцю
- 2-3 зубчики часнику
- 50 мл 9% оцту
- 3 ст.л. цукру
- 2 ст. л. солі
- 2 лаврові листки
- 2 парасольки кропу
- по 8 горошин чорного і запашного перцю
- 2 сушені гвоздики
Рецепт приготування:
- Готуємо посуд і кришки, добре все миємо. Потім промиваємо водою і обсушуємо перець, плодоніжки не зрізаємо. Далі очищаємо часник.
- На дно банки кладемо спеції та перець плодоніжками догори.
- Заливаємо банку окропом на 10 хвилин. Прикриваємо банки кришками.
- Потім воду зливаємо в чисту каструлю і готуємо маринад: додаємо сіль і цукор, доводимо до кипіння і добре перемішуємо, щоб сіль і цукор розчинилися.
- Знімаємо маринад з вогню і додаємо оцет.
- Заливаємо перець маринадом і герметично закручуємо кришками.
- Банки перевертаємо догори дном і накриваємо рушником. Даємо повністю охолонути до кімнатної температури і ставимо в темне прохолодне місце.
Ще більше цікавих рецептів на сайті Смачно
Читайте також:
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.