Маринований гострий перець без стерилізації – рецепт смачної заготовки на зиму

Марина Мелехова редактор розділу Медицина
перець в банках

Перець гострий маринований – це гарна закуска, яку можна додавати до різних страв. А приготування дуже просте і легке: потрібно мінімум інгредієнтів і всього 20 хвилин. Тож тримайте рецепт.

Як приготувати гострий маринований перець без стерилізації

Насамперед підготуйте необхідні продукти. Знадобляться такі інгредієнти.

Інгредієнти на 1 л:

  • 1 л води
  • 500 г гострого перцю
  • 2-3 зубчики часнику
  • 50 мл 9% оцту
  • 3 ст.л. цукру
  • 2 ст. л. солі
  • 2 лаврові листки
  • 2 парасольки кропу
  • по 8 горошин чорного і запашного перцю
  • 2 сушені гвоздики

Рецепт приготування:

  1. Готуємо посуд і кришки, добре все миємо. Потім промиваємо водою і обсушуємо перець, плодоніжки не зрізаємо. Далі очищаємо часник.
  2. На дно банки кладемо спеції та перець плодоніжками догори.
  3. Заливаємо банку окропом на 10 хвилин. Прикриваємо банки кришками.
  4. Потім воду зливаємо в чисту каструлю і готуємо маринад: додаємо сіль і цукор, доводимо до кипіння і добре перемішуємо, щоб сіль і цукор розчинилися.
  5. Знімаємо маринад з вогню і додаємо оцет.
  6. Заливаємо перець маринадом і герметично закручуємо кришками.
  7. Банки перевертаємо догори дном і накриваємо рушником. Даємо повністю охолонути до кімнатної температури і ставимо в темне прохолодне місце.

Ще більше цікавих рецептів на сайті Смачно

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Categories: Їжа Тіло