Неймовірне фрапе: рецепт для спекотного літа

Оксана Жучок кулінарний експерт, редактор
Фрапе

Фрапе – це охолоджене кавове задоволення родом із Греції. А простіше – це холодний і достатньо міцний кавовий напій, який набув великої популярності далеко за межами Греції.

Зародившись у середині ХХ століття, фрапе став невіддільною частиною грецької кавової культури, а сьогодні його можна знайти у меню багатьох кавярень світу.

Фрапе став популярним і в інших країнах, особливо в країнах із спекотним кліматом. Його рецепт адаптують під місцеві вподобання. Завдяки простоті приготування багато людей готують фрапе вдома, експериментуючи з різними інгредієнтами.

Як приготувати фрапе, та що додати, щоб напій набув неймовірного смаку та аромату, читайте в матеріалі.

Рецепт кави фрапе має безліч варіацій. Ось деякі з них:

  • Класичний фрапе готується з розчинної кави, води та цукру з додаванням льоду.
  • Більше відомий та актуальний рецепт фрапе з молоком. Холодне молоко додається для м’якшого смаку.
  • Фрапе з морозивом робить напій кремовим.
  • Фрапе з сиропами має легкий приємний післясмак. Можна додати карамельний, ванільний, шоколадний чи інший сироп до вашого смаку.

Фрапе: рецепт покроково

Окрім основних інгредієнтів, не зайвим у напої буде трішки ванільного цукру чи дрібка кориці.

Фрапе склад:

  • розчинна кава – 2 ч. л.
  • цукор – 1 ч. л. (або до вашого смаку)
  • холодна кипячена вода – 150 мл
  • молоко (холодне) – 80 мл
  • харчовий лід – 3-5 кубиків

Приготування:

  1. У високому бокалі перемішуємо розчинну каву з цукром.
  2. Вливаємо 3 ст. л. води та за допомогою капучінатора збиваємо. Якщо у вас немає цього зручного для приготування кавових напоїв приладу, просто добре розітріть будь-яким зручним для вас способом. Важливо – повинна утворитися густа піна.
  3. Тепер у склянку додаємо лід і вливаємо воду, що залишилася.
  4. Наприкінці приготування вливаємо холодне молоко. Смачного!

Якщо ви ще не куштували фрапе, обов’язково зробіть це, щоб відчути справжній грецький смак та атмосферу.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Categories: Їжа Тіло