Фрапе – це охолоджене кавове задоволення родом із Греції. А простіше – це холодний і достатньо міцний кавовий напій, який набув великої популярності далеко за межами Греції.
Зародившись у середині ХХ століття, фрапе став невіддільною частиною грецької кавової культури, а сьогодні його можна знайти у меню багатьох кавярень світу.
Фрапе став популярним і в інших країнах, особливо в країнах із спекотним кліматом. Його рецепт адаптують під місцеві вподобання. Завдяки простоті приготування багато людей готують фрапе вдома, експериментуючи з різними інгредієнтами.
Як приготувати фрапе, та що додати, щоб напій набув неймовірного смаку та аромату, читайте в матеріалі.
Рецепт кави фрапе має безліч варіацій. Ось деякі з них:
- Класичний фрапе готується з розчинної кави, води та цукру з додаванням льоду.
- Більше відомий та актуальний рецепт фрапе з молоком. Холодне молоко додається для м’якшого смаку.
- Фрапе з морозивом робить напій кремовим.
- Фрапе з сиропами має легкий приємний післясмак. Можна додати карамельний, ванільний, шоколадний чи інший сироп до вашого смаку.
Фрапе: рецепт покроково
Окрім основних інгредієнтів, не зайвим у напої буде трішки ванільного цукру чи дрібка кориці.
Фрапе склад:
- розчинна кава – 2 ч. л.
- цукор – 1 ч. л. (або до вашого смаку)
- холодна кипячена вода – 150 мл
- молоко (холодне) – 80 мл
- харчовий лід – 3-5 кубиків
Приготування:
- У високому бокалі перемішуємо розчинну каву з цукром.
- Вливаємо 3 ст. л. води та за допомогою капучінатора збиваємо. Якщо у вас немає цього зручного для приготування кавових напоїв приладу, просто добре розітріть будь-яким зручним для вас способом. Важливо – повинна утворитися густа піна.
- Тепер у склянку додаємо лід і вливаємо воду, що залишилася.
- Наприкінці приготування вливаємо холодне молоко. Смачного!
Якщо ви ще не куштували фрапе, обов’язково зробіть це, щоб відчути справжній грецький смак та атмосферу.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.