Як приготувати горбушу, щоб вона була соковитою? Дуже просто, якщо знати один кулінарний секрет: вершки здатні перетворити будь-яку рибу на справжній делікатес.
Вона виходить ніжною і дуже ароматною, а головне – готується швидко та легко. Найкращий рецепт – у матеріалі Факти ICTV.
Горбуша з вершками – рецепт
Запечена в духовці горбуша – це справді дивовижно смачно. Соковите м’ясо з ароматними спеціями має надзвичайно апетитний вигляд, тож страву можна подавати навіть до святкового столу.
Інгредієнти:
- філе горбуші – 300 г
- вершки – 150 мл
- часник – 1 зубчик
- твердий сир – 50 г
- сіль, чорний мелений перець, лимон, свіжа зелень і трави – до смаку
Як приготувати горбушу – рецепт
Цей спосіб приготування збереже ніжний і соковитий смак горбуші. Але передусім рибу треба підготувати, видаливши луску та всі внутрішні органи.
- Добре промийте рибу під холодною водою. Наріжте горбушу на порційні шматочки та посоліть, а потім викладіть у пательню чи спеціальний посуд для запікання.
- Подрібніть часник дрібненько та викладіть на рибу. Рівномірно розподілить вершки та посипте тертим сиром.
- Поставте форму з рибою у розігріту до 180°C духовку та запікайте протягом 20-25 хв.
- Прикрасьте горбушу з вершками скибочками лимона та, на бажання, свіжою зеленню.