Ніжне полуничне тирамісу: рецепт італійського десерту

Оксана Жучок кулінарний експерт, редактор
тирамісу з полуницею

Тирамісу – вишуканий та простий у приготуванні італійський десерт. Славиться цей смаколик своєю ніжною текстурою та неймовірним смаком.

Тирамісу з італійської означає “підніми мене”, що вказує на енергетичні властивості десерту.

Існує багато варіацій тирамісу. Так, наприклад, какао замінюють тертим шоколадом, савоярді – бісквітом, класичне просочення печива кавою – фруктовим лікером чи мадерою. І звісно, часто в цей десерт додають ягоди чи фрукти.

Якщо додати до традиційного рецепта тирамісу полуницю, отримаємо новий ще цікавіший та ароматніший варіант цього десерту.

Полуничне тирамісу – ідеальне поєднання кремової ніжності, соковитих ягід і легкого кавового аромату. Варто приготувати!

Полуничне тирамісу: рецепт

Полуниця не лише додає свіжий смак десерту, але і приносить користь. Вона багата на вітамін С, який підтримує імунітет. Містить антиоксиданти, які допомагають боротися з вільними радикалами. І, що не менш важливо, ягоди полуниці низькокалорійні, що робить їх варіантом для тих, хто стежить за калоріями.

Інгредієнти:

  • полуниця – 400 г +5-7 ягід для прикрашання
  • маскарпоне – 250 г
  • вершки 33% жирності – 200 г
  • цукрова пудра – 90 г
  • ванілін – дрібка
  • печиво савоярді – 200 г
  • натуральна чи розчинна кава (обов’язково охолоджена) – 200-300 мл
  • какао для прикрашання – 2 ч. л.
  • м’ята для прикрашання – до смаку

Як приготувати полуничне тирамісу:

  1. Полуницю промиваємо, обсушуємо та розрізаємо залежно від розміру ягід на половинки чи четвертинки.
  2. Для крему маскарпоне міксером збиваємо із цукровою пудрою та ваніліном. Вершки злегка збиваємо з 1 ст. л. цукрової пудри. Поєднуємо та ложкою перемішуємо ці дві маси.
  3. Савоярді швиденько занурюємо в холодну каву і викладаємо на дно форми. Буде красиво, якщо взяти для десерту скляну форму.
  4. Потім викладаємо шар крему та нарізані ягоди.
  5. Повторюємо шари.
  6. Верх тирамісу посипаємо какао. Це зручно зробити через маленьке ситечко.
  7. Поміщаємо десерт у холодильник на приблизно на 4 години. Під час подачі до столу прикрашаємо м’ятою та ягодами.

Якщо ви не вживаєте каву, можна занурювати печиво в полуничний сік чи лікер до вашого смаку. За бажанням у десерт можна додати, для більш насиченого смаку, тонкий шар тертого шоколаду чи кокосової стружки.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Categories: Їжа Тіло