Тирамісу – вишуканий та простий у приготуванні італійський десерт. Славиться цей смаколик своєю ніжною текстурою та неймовірним смаком.
Тирамісу з італійської означає “підніми мене”, що вказує на енергетичні властивості десерту.
Існує багато варіацій тирамісу. Так, наприклад, какао замінюють тертим шоколадом, савоярді – бісквітом, класичне просочення печива кавою – фруктовим лікером чи мадерою. І звісно, часто в цей десерт додають ягоди чи фрукти.
Якщо додати до традиційного рецепта тирамісу полуницю, отримаємо новий ще цікавіший та ароматніший варіант цього десерту.
Полуничне тирамісу – ідеальне поєднання кремової ніжності, соковитих ягід і легкого кавового аромату. Варто приготувати!
Полуничне тирамісу: рецепт
Полуниця не лише додає свіжий смак десерту, але і приносить користь. Вона багата на вітамін С, який підтримує імунітет. Містить антиоксиданти, які допомагають боротися з вільними радикалами. І, що не менш важливо, ягоди полуниці низькокалорійні, що робить їх варіантом для тих, хто стежить за калоріями.
Інгредієнти:
- полуниця – 400 г +5-7 ягід для прикрашання
- маскарпоне – 250 г
- вершки 33% жирності – 200 г
- цукрова пудра – 90 г
- ванілін – дрібка
- печиво савоярді – 200 г
- натуральна чи розчинна кава (обов’язково охолоджена) – 200-300 мл
- какао для прикрашання – 2 ч. л.
- м’ята для прикрашання – до смаку
Як приготувати полуничне тирамісу:
- Полуницю промиваємо, обсушуємо та розрізаємо залежно від розміру ягід на половинки чи четвертинки.
- Для крему маскарпоне міксером збиваємо із цукровою пудрою та ваніліном. Вершки злегка збиваємо з 1 ст. л. цукрової пудри. Поєднуємо та ложкою перемішуємо ці дві маси.
- Савоярді швиденько занурюємо в холодну каву і викладаємо на дно форми. Буде красиво, якщо взяти для десерту скляну форму.
- Потім викладаємо шар крему та нарізані ягоди.
- Повторюємо шари.
- Верх тирамісу посипаємо какао. Це зручно зробити через маленьке ситечко.
- Поміщаємо десерт у холодильник на приблизно на 4 години. Під час подачі до столу прикрашаємо м’ятою та ягодами.
Якщо ви не вживаєте каву, можна занурювати печиво в полуничний сік чи лікер до вашого смаку. За бажанням у десерт можна додати, для більш насиченого смаку, тонкий шар тертого шоколаду чи кокосової стружки.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.