Омлет ідеально підходить до ситного сніданку, який можна подавати зі скибочками змащених вершковим маслом тостів, або як чудову легку вечерю з салатом.
Тож він може стати вашою фірмову стравою, якщо знати кілька секретів. Факти ICTV розповідають, як приготувати пишний омлет на молоці.
Як приготувати пишний омлет на молоці – покроковий рецепт
Здавалося, що там складного – збити яйця з молоком? Насправді для ідеального омлету потрібно знати секрети шеф-кухарів. Перший – свіжі яйця, другий – гаряча пательня, третій – суміш, на якій треба смажити омлет: вершкове масло і рослинна олія.
Лише так смак вийде ніжний, а омлет пишний. Отже, підготуйте необхідні продукти.
Інгредієнти
- яйця – 3 шт.
- молоко – 2-3 ст. л.
- вершкове масло – 1 ст.л.
- рослинна олія – 1 ст.л.
- сіль і чорний мелений перець – до смаку
Приготування
- Розбийте яйця в миску. Додайте молоко, сіль і перець.
- Добре збийте інгредієнти вилкою до однорідної маси. Якщо хочете любите більш повітряний омлет, можете збити блендером.
- Поставьте пательню на вогонь, додайте вершкове масло та рослинну олію.
- Коли пательня розігріється, влийте яєчно-молочну суміш та розгойдайте її так, щоб вона рівномірно розподілилася по всій поверхні.
- Готуйте омлет на середньому вогні до утворення золотистої скоринки.
- Потім переверніть омлет та продовжуйте смажити.
- Подавайте омлет гарячим з тостами чи салатом.
Цей простий рецепт дозволить вам приготувати смачний і поживний омлет на молоці. Можете експериментувати з додаванням інших інгредієнтів за вашим смаком.