Паштет з консервованого тунця та оливок

Лариса Божко журналістка розділу Здоров'я
паштет из тунца

Tuna mash on toasts with onion

Дуже смачні бутерброди, для яких нічого не треба варити чи запікати.  Консервований тунець: купили, відкрили, перебили блендером. Нема блендера? Розім’яли виделкою. Навіть неідеально подрібнений, цей паштет  дуже смачний.

Паштет з тунця та оливок

Інгредієнти:

  • 1 банка консервований тунець
  • 150 г оливки (без кісточок)
  • 1 шт. лимон
  • 5 гілочок петрушка
  • 200 г крем-сир
  • 1 шт. багет
  • 1 ст. л. соняшникова олія
  • 2-3 дрібки орегано сухий або суміш сухих пряних трав
  • за смаком сіль та перець

Приготування

  1. Наріжте багет на скибочки завтовшки близько 1 см та під кутом приблизно 45 градусів.
  2. Розігрійте пательню з соняшниковою олією і підсушіть скибочки багета з обох боків до хрусткої скоринки. Трохи посоліть скибочки  і посипте сумішшю сухих пряних трав.
  3. Оливки без кісточок поріжте ножем якомога дрібніше.
  4. Лимон помийте і зріжте  цедру тонкими смужками за допомогою спеціального ножа або дрібної терки. Пам’ятайте, що потрібно знімати тільки жовтий шар цедри.
  5. Помийте 5 гілочок петрушки, відокремте листя від стебел і дрібно порубайте ножем.
  6. Відкрийте банку з тунцем та злийте весь сік. Змішайте в мисці тунець, оливки, цедру лимона, зелень петрушки і  крем-сир. Перемішайте виделкою, до отримання однорідної маси, посоліть і поперчіть за смаком.

Намажте паштет на підсушені шматочки багета і прикрасьте невеликою кількістю лимонної цедри.

Джерело: Євген Клопотенко

Categories: Їжа Тіло