Помідори часточками на зиму як свіжі: універсальний рецепт

Оксана Жучок кулінарний експерт, редактор
Помідори дольками на зиму як свіжі

Помідори дольками на зиму з цибулею та зеленню стануть відмінним доповненням до будь-якої страви, а також чудовою закускою на святковому столі.

На смак виходять помідори дольками як свіжі, дуже смачні й апетитні! У цьому рецепті кожен інгредієнт відіграє свою особливу роль, створюючи той самий, улюблений багатьма смак та аромат.

Помідори дольками: рецепт

Можна використовувати різні нестандартні помідори, які зазвичай не йдуть у салати або страви через свій вигляд. Навіть ті помідори, які мають невеликі дефекти, чудово підходять для приготування цієї заготівлі на зиму.

Інгредієнти:

  • помідори – 3 кг
  • цибуля ріпчаста – 600 г
  • петрушка – великий пучок
  • часник – 1 головка

Для маринаду на 1 літр води:

  • сіль кам’яна – 1 ст. л.
  • цукор – 3 ст. л.

Для кожної пів літрової банки:

  • оцет 9% – 1,5 ч. л.
  • олія (бажано оливкова) – 1 ст. л. (неповна)
  • лавровий лист – 1 шт.

Рецепт помідорів дольками покроково:

  1. Цибулю чистимо та нарізаємо тонкими півкільцями чи кільцями.
  2. Петрушку промиваємо, обсушуємо та дрібно нарізаємо.
  3. Почищені зубки часнику пропускаємо через прес чи натираємо на дрібній терці.
  4. Гарно промиті помідори нарізаємо часточками.
  5. Поєднуємо в емальованій мисці цибулю, зелень і часник. Гарно перемішуємо.
  6. На дно стерилізованих півлітрових банок викладаємо частину суміші з цибулі, петрушки та часнику. Щільно викладаємо нарізані помідори, чергуючи шари із залишками суміші цибулі та зелені.
  7. Для маринаду в 1 л води додаємо сіль і цукор. Добре перемішуємо та доводимо до кипіння.
  8. У кожну банку вливаємо оцет та олію. Потім заливаємо банки гарячим маринадом аж до верху.
  9. Банки ставимо у каструлю застелену тканиною чи марлею. Вливаємо воду. Стерилізуємо після закипання води 12 хвилин.
  10. Помідори часточками на зиму закатуємо, перевертаємо, укутуємо ковдрою і охолоджуємо.

Мариновані помідори дольками на зиму зберігаємо у темному, бажано прохолодному місці до 8 місяців.

Categories: Їжа Тіло